A határon fogták el a veszprémi ékszerrablás utolsó gyanúsítottját

Törtek, zúztak maszkban, csuklyában, kalapácsokkal felfegyverkezve.

Magyar Nemzet
Forrás: VEOL2023. 05. 03. 11:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a 32 éves, román állampolgárságú férfinak a letartóztatását, akivel szemben felfegyverkezve, csoportosan, jelentős értékre elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt folyik büntetőeljárás – írja a Veol

Egy veszprémi ékszerüzletbe maszkban, csuklyában, kalapácsokkal felfegyverkezve behatolt hat elkövető még tavaly novemberben. Az ékszerbolt üvegvitrinjeit kalapáccsal, illetve kezükkel betörték, onnan különböző arany ékszereket – gyűrűket, nyakláncokat – tulajdonítottak el mintegy 12 millió forint értékben. Az elkövetők a sértettnek a rongálással közel 3,5 millió forintos kárt okoztak.

Az ékszerüzletben tartózkodó tulajdonos az elkövetőket megkísérelte feltartóztatni. Az elkövetők közül egy személyt megfogott, azzal dulakodott, aki az eltulajdonított értéktárgyak megtartása érdekében a sértettel szemben erőszakot alkalmazott, majd az elkövetők futva elmenekültek. A sértett a dulakodás során nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A feltételezett elkövetők közül két román férfi letartóztatására már korábban sor került; ellenük már vádat emelt az ügyészség, és jelenleg a Veszprémi Törvényszéken van folyamatban velük szemben büntetőeljárás.

A harmadik gyanúsítottat 2023. április 22. napján a battonyai határátkelőhelyen az ellene kibocsátott elfogatóparancs alapján fogták el, és az őrizetbe vételét rendelték el. A most letartóztatott férfin kívül még három elkövetőt keres a rendőrség.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt látta indokoltnak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.