Magyarország egyértelműen klímabajnok

Európában és az egész világon sorra létesülnek akkumulátorgyárak.

Magyar Nemzet
2023. 05. 23. 9:31
VARGA Mihály
Budapest, 2023. március 1. Varga Mihály pénzügyminiszter előterjesztőként felszólal a 2023-as költségvetés módosításának vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. március 1-jén. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csárdi Antal napirend előtt arról beszélt: a kormány akkumulátor-stratégiájának egyenlege egyértelműen mínuszos, hiszen amiatt földeket, vízkincseket tesznek tönkre, miközben alig származik belőle adóbevétel. 

Az LMP képviselője szerint a kormány azért építi le a közoktatás rendszerét, hogy az autógyárak alacsony képzettségű munkaigényét kiszolgálja.  

Az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában kiemelte: Magyarország egyértelműen klímabajnok, hiszen hazánk a nyolcadik legnagyobb mértékben csökkentette az üvegházhatású gáz kibocsátását 2022 negyedik negyedévében az egy évvel korábbi szinthez képest.

Koncz Zsófia hangsúlyozta: mindezt úgy sikerült elérni, hogy közben a gazdaság folyamatosan növekedett. 

Megjegyezte: Magyarország rögzítette azt is, hogy 2050-re klímasemlegessé válunk, ám az ehhez szükséges intézkedéseseket, a békepárti javaslatot, a rezsicsökkentés, Paks 1 üzemidejének meghosszabbítását, a költségvetés módosítását, illetve a nemzeti környezetvédelmi programot sem szavazta meg az ellenzék.

 Koncz Zsófia hangsúlyozta: az akkumulátorgyár esetében fontos a legszigorúbb környezetvédelmi előírások betartása, ugyanakkor mivel egész Európában és az egész világon sorra létesülnek akkumulátorgyárak lényeges, hogy Magyarország is részt vegyen ebben a technológiai versenyben. 

Borítókép: Parlament (Fotó: Bruzák Noémi) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.