időjárás -3°C Natália 2023. december 9.
logo

Magyarország egyértelműen klímabajnok

Magyar Nemzet
2023.05.23. 09:31 2023.05.23. 09:48
Magyarország egyértelműen klímabajnok

Csárdi Antal napirend előtt arról beszélt: a kormány akkumulátor-stratégiájának egyenlege egyértelműen mínuszos, hiszen amiatt földeket, vízkincseket tesznek tönkre, miközben alig származik belőle adóbevétel. 

Az LMP képviselője szerint a kormány azért építi le a közoktatás rendszerét, hogy az autógyárak alacsony képzettségű munkaigényét kiszolgálja.  

Az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában kiemelte: Magyarország egyértelműen klímabajnok, hiszen hazánk a nyolcadik legnagyobb mértékben csökkentette az üvegházhatású gáz kibocsátását 2022 negyedik negyedévében az egy évvel korábbi szinthez képest.

Koncz Zsófia hangsúlyozta: mindezt úgy sikerült elérni, hogy közben a gazdaság folyamatosan növekedett. 

Megjegyezte: Magyarország rögzítette azt is, hogy 2050-re klímasemlegessé válunk, ám az ehhez szükséges intézkedéseseket, a békepárti javaslatot, a rezsicsökkentés, Paks 1 üzemidejének meghosszabbítását, a költségvetés módosítását, illetve a nemzeti környezetvédelmi programot sem szavazta meg az ellenzék.

 Koncz Zsófia hangsúlyozta: az akkumulátorgyár esetében fontos a legszigorúbb környezetvédelmi előírások betartása, ugyanakkor mivel egész Európában és az egész világon sorra létesülnek akkumulátorgyárak lényeges, hogy Magyarország is részt vegyen ebben a technológiai versenyben. 

Borítókép: Parlament (Fotó: Bruzák Noémi) 

Szócsaták az Országgyűlésben

Az ellenzék nem tudja értelmezni a napirenden lévő törvényeket

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.