Magyarország-szerte csapott be idős férfiakat két nő

Többrendbeli csalás bűntett és többrendbeli kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a balatonfüredi rendőrkapitányságon egy 24 és egy 28 éves gödöllői nő ellen.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 25. 16:52
Szombathely,,Hungary,-,June,1,,2022:,Car,Of,Hungarian,Police
2171922729 Fotó: Robson90 Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eljárás adatai alapján a huszonnégy éves elkövető 2022 augusztusában egy társkereső oldalon ismerkedett meg a balatonfüredi sértettel. 

Ezután tartós érzelmi kapcsolat kialakítását ígérve a férfit rávette arra, hogy neki és a barátnőjének vásároljon két mobiltelefont, továbbá több százezer forint készpénzt kértek tőle kölcsön. A sértett a kéréseknek eleget tett, azonban a tetteseknek ez még nem volt elég.

 Személyi kölcsönt vetettek fel a férfival a pénzintézeténél azzal az indokkal, hogy a zárolt bankszámlájukon lévő jelentősebb összeget felszabadítsák és a sértettnek a kölcsönkért pénzt abból visszafizessék. Amikor pedig a két nő meglátogatta a férfit Balatonfüreden, lecsalták az egyik parkolóba, hogy segítsen megszerelni autójuk ablakemelőjét. Ez idő alatt egyikőjük a férfi lakásából ellopta a mobiltelefonját.

A sértett feljelentését követően a balatonfüredi rendőrök széles körű adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként azonosították az elkövetőket, majd a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak közreműködésével 2023. május 24-én reggel gödöllői otthonukban elfogták őket. Ezután mindkét nőt előállították a balatonfüredi rendőrkaptányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket. A rendőrök az adatgyűjtés során megállapították azt is, hogy a két nő az elmúlt időszakban hasonló módszerekkel követett el bűncselekményeket időskorú személyek sérelmére Budapesten és annak környékén.

A nyomozó hatóság a két elkövetőt őrizetbe vette és előterjesztést tett az illetékes ügyészségen letartóztatásuk indítványozására.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.