Még több méhlegelő lesz a fővárosban

A fővárosi vezetés az elmúlt években úgy orvosolta a fűkaszálás hiányának problémáját, hogy méhlegelővé nyilvánítottak több tucat területet.

Magyar Nemzet
2023. 05. 01. 14:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén nőni fog a méhlegelőnek fenntartott területek mérete. Az eredeti flóra meghagyásával a területek nagysága 2023-ban összesen 28,6 hektár lesz, ez körülbelül félhektárnyi növekedés a tavalyi évhez képest. A Pünkösdfürdő vetett méhlegelőivel (csaknem 1,7 hektár) együtt így 30,4 hektárnyi ilyen terület lesz összesen ebben a szezonban – írja az Énbudapestem.hu.  

Nagy gondot okozhatnak a kaszálatlan területek Fotó: Magyar Nemzet

Emlékezetes, hogy a fővárosi méhlegelők témája akkor jelent meg a köztudatban, amikor felháborodott lakosok értetlenkedtek különböző internetes platformokon, hogy elgazosodott Budapest. 

A lakosság számos kerületből jelezte, hogy elmaradt a tavaszi fűkaszálás, ezért több helyen derékig ér a gyom. 

Mint kiderült, maga a fővárosi vezetés okozta a problémát, mert kaszálás helyett méhlegelővé nyilvánítottak több tucat területet, és táblákat helyeztek el azzal a felirattal: „Nem gaz, méhlegelő.” A gyakorlat nem számít példa nélkülinek, mivel Karácsony Gergely már zuglói polgármesterként is a ritkább fűkaszálásra adott utasítást. Ezt a módszert hozta át a budapesti városházára, és elindította az úgynevezett Vadvirágos Budapest programot.

Borítókép: Méhlegelő (Fotó: Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.