Megölte gyerekkori barátját, és lefeküdt aludni

Különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolják azt a férfit, aki tavaly ősszel egy közös italozás után leszúrta gyermekkori barátját.

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség2023. 05. 25. 11:26
A,Close-up,With,A,Tape,With,The,Inscription,Police,In, illusztráció, szalag
2152532777 Fotó: Sebastian_Photography Forrás: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádirat szerint a negyvenöt éves vádlott és vele egykorú barátja már az általános iskola óta ismerték egymást. Később közös munkahelyen dolgoztak, és szoros baráti kapcsolatot ápoltak. Az italozó életmódot folytató sértett 2022. november 29-én felkereste a vádlottat a lakásán, hogy aláírasson vele egy munkahelyi jelenléti ívet. Közösen italoztak, és legalább egy liter pálinkát megittak.

Az addigra már erősen ittas férfiak összeszólalkoztak valamin, és dulakodni kezdtek. A sértettet többször is megütötte a vádlott, akinek a felesége értesítette a rendőrséget, majd gyermekeivel elhagyták a lakást. A férfi még ezután is bántalmazta a fotelből felállni nem tudó sértettet. Többször megütötte, és egy zsebkéssel többször megszúrta. Ennek következtében 

a sértett elvérzett, és a helyszínen életét vesztette. A vádlott pedig lefeküdt aludni a hálószobában.

A letartóztatásban lévő vádlottra az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést kért, és azt, hogy legkorábban huszonhat év után bocsáthassák feltételes szabadságra. Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik – tudatta a Szabolcs-Szatmár Bereg Vármegyei Főügyészség.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.