Mutatjuk, hogy merre tarolnak a zivatarok

Fülledt meleg időre készüljünk holnap is többórás napsütéssel. Napközben elszórtan várható záporok, zivatarok kialakulása.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI, MET.HU2023. 05. 29. 17:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelenleg a legintenzívebb zivatarok a Tiszántúlon és délen mozognak, de Budapest térségében is több helyen esik már az eső, ami az Országos Meteorológiai Szolgálat 16.50-es radarképén is jól látható:

Fotó: Met.hu

Kedd estig a Kárpát-medence időjárását a magasnyomás peremén helyi hatások alakítják.

Holnap is − akárcsak ma − erőteljes gomolyfelhő-képződés várható az ország legnagyobb részén többórás napsütéssel. Napközben elszórtan, legkisebb eséllyel az északnyugati részeken várható záporok, zivatarok kialakulása, amelyek éjszakára sem szűnnek meg teljesen.

Kedden az északi, északkeleti szél többnyire élénk lesz, erős széllökésekre a hét első napjaiban elsősorban záporok, zivatarok környezetében lehet számítani.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben ennél hűvösebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 23 és 29 fok között várható.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.