Nézőpont: Örültek a magyarok Ferenc pápa látogatásának

A Nézőpont Intézet felmérése szerint a szentatyát politikai törésvonalakon átívelően fogadták a magyarok.

2023. 05. 05. 12:35
Ferenc pápa a Kossuth téren (Fotó: Mirkó István) Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A magyarok több mint háromnegyede (77 százalék) örült Ferenc pápa magyarországi útjának – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából. Mint írták, mindössze hét százalék nyilatkozott ennek ellenkezőjéről, feleannyian, mint akik nem tudtak véleményt formálni (16 százalék) a kérdésben.

Ferenc pápa
Ferenc pápa nemzetegyesítő látogatást tett. Grafika: Nézőpont Intézet

Kiemelték, hogy nemzetegyesítő volt a szentatya érkezése, hiszen az apostoli látogatás a politikai törésvonalakon is átívelő, pozitív fogadtatásnak örvend. 

– A kormánypárti szavazók 88 százaléka, de még a kormánykritikus baloldali szavazók 69 százaléka is örült Ferenc pápa magyarországi útjának. A kormánnyal szimpatizálók mindössze három százaléka nyilatkozott negatívan, és kilenc százaléka nem tudta megítélni a kérdést, de még az ellenzékiek körében is többen voltak, akik nem tudtak véleményt formálni (21 százalék), mint akik számára nem jelentett örömteli eseményt (10 százalék) a pápa látogatása – derült ki a felmérésből.

Emlékeztettek, hogy a bő másfél évvel ezelőtti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus után második alkalommal látogatott Magyarországra Ferenc pápa, és közel harminc év után tett a római katolikus egyházfő hivatalos apostoli látogatást Magyarországon, amelynek jelentőségét tovább növelte, hogy Ferenc pápa azon kevés nemzetközi szereplők közé tartozik, akik a mostani háborús időszakban a békét szorgalmazzák.

Borítókép: Ferenc pápa (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.