Pótlóbuszok mennek Balatonfüredre pünkösd után

Pályakarbantartást végeznek a Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon Balatonkenese és Balatonfüred között május 30-tól június 2-án hajnalig, ezért ezen a szakaszon pótlóbusszal kell utazni – közölte a Mávinform. A buszokon nem szállítható kerékpár.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, MÁV2023. 05. 28. 10:09
null
Balatonfüred, 2022. július 16. Egy Tapolca irányából érkezõ ABb motorkocsi által vontatott személyvonat érkezik Balatonfüred állomásra a balatoni retró hétvégén 2022. július 16-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhívták a figyelmet, hogy a Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint járnak. Egyes vonatok esetében pedig Székesfehérvár és Balatonfüred között közlekednek a vonatpótló buszok.

A Kék Hullám expresszvonatok a Katica InterRégiókkal és a Székesfehérvár–Balatonfüred viszonylatú személyvonatokkal összevonva sebesvonatként közlekednek. Székesfehérvár és Balatonkenese, valamint Balatonfüred és Tapolca között minden állomáson és megállóhelyen megállnak.  A Déli pályaudvarról harminc perccel korábban indulnak, így az eredeti Katica vonatok nem járnak. A vágányzár ideje alatt ezeket a járatokat külön vonatnév nélkül állítják forgalomba, és helyjegyváltás nélkül igénybe vehetők.

A Szombathelyről a Déli pályaudvarra 8:02-kor induló Kék Hullám Expresszvonat (19797) csak Tapolcáról indul 9:23-kor. Szombathely felől a csatlakozást a Szombathelyről Celldömölkre 7:40-kor induló személyvonat (9037) és a Győrből érkező, Celldömölkről 8:33-kor továbbinduló Helikon (9697) InterRégió vonat biztosítja.

A Déli pályaudvarról Szombathelyre 15:05-kor induló Kék Hullám Expresszvonat (19706) csak Tapolcáig közlekedik (buszos átszállással), és korábban, 14:30-kor indul a Déliből. Szombathely felé a csatlakozást a Kaposvárról érkező, Tapolcáról 18:41-kor továbbinduló Helikon (9696) InterRégió, majd a Celldömölkről Szombathelyre 19:40-kor induló személyvonat (9038) biztosítja.

A Déli pályaudvarról Veszprémbe délután fél ötkor és fél hétkor induló személyvonat (9056, 9008) csak Székesfehérvár és Veszprém között közlekedik, Budapest és Székesfehérvár között kimarad a menetrendből. Az utasai a Déli pályaudvarról Tapolcára délután fél ötkor és fél hétkor induló sebesvonattal (19796, 19708) utazhatnak, Székesfehérváron biztosítva a csatlakozást a 17:26-kor és 19:26-kor Veszprémbe induló személyvonatra (9056, 9008).

Június 2-án csak a Balatonfüredről 3:51-kor Székesfehérvárra induló személyvonat (9729) helyett közlekedik pótlóbusz. A busz a székesfehérvári csatlakozások biztosítása miatt korábban, 3:10-kor indul Balatonfüredről.

A Székesfehérvárról 22:58-kor Balatonfüredre induló személyvonat helyett (9758) pótlóbusz közlekedik.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.