Rangos elismerést kapott Veresegyház rekorder polgármestere

Az ötvenhét és fél évig a város élén álló Pásztor Bélának a TÖOSZ Polgármesteri Életműdíjat adott.

2023. 05. 24. 15:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Polgármesteri Életműdíjban részesítette a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) Pásztor Bélát, aki idén februárban, nem sokkal 85. születésnapja előtt önként távozott Veresegyház éléről. A politikus előtte 57 és fél évig, először tanácselnökként, majd polgármesterként szolgálta a Pest vármegyei várost, megszakítások nélkül. A TÖOSZ az elismerés kapcsán alapszabályzatot módosított, mert Pásztor Béla az első, akinek életműdíjat adományozott a szövetség. Pásztor Béla elismeréséről a fia, Pásztor László közölt bejegyezést a Facebook-oldalán. Ő a szintén Pest vármegyei Erdőkertes első embere, és ötödik polgármesteri ciklusában szolgálja a települését.

Pásztor Béla és fia, Pásztor László az elismeréssel. Fotó: Facebook/Pásztor László

Veresegyházon – Pásztor Béla lemondása miatt – az elmúlt vasárnap tartottak időközi polgármester-választást, ahol egyetlen jelölt indult, a távozott városvezető eddigi alpolgármestere, Cserháti Ferenc. A politikus 1565 érvényes voksot kapott.

Borítókép: Pásztor Béla (jobbra) és Pásztor László (Forrás: Facebook/Pásztor László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.