Rétvári: 63 milliárdot költöttünk a várólisták csökkentésére

Az LMP szerint maximálni kéne az árakat a magánegészségügyben.

2023. 05. 03. 9:32
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2022. december 5. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. december 5-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A várólisták csökkentéséről kérdezte a kormányt az LMP vezérszónoka ma délelőtt az országgyűlésben. Kanász-Nagy Máté szerint a magánegészségügybe is be kellene avatkoznia az államnak, maximálni kellene az árakat. 

Rétvári Bence a válaszában jelezte, hogy 1600 milliárd forinttal többet költenek most az egészségügyre, mint 2010-ben. Forráskivonás a Belügyminisztérium államtitkára szerint csak 2010 előtt fordult elő a szektorban. 

A kormánypárti politikus emlékeztetett, hogy az orvosok bérét megemelték, júliustól pedig az ápolók béremelése folytatódik. Megemlítette azt is, hogy sikerült kivezetni a hálapénzt is, ami hetven évig deformálta az ellátórendszert. 

Rétvári Bence a várólistákról azt mondta, hogy korábban nem léteztek, a Fidesz-kormány vezette be őket, hogy átláthatóbb legyen a rendszer. – 63 millió forintot fordítottunk a várólisták csökkentésére – jelezte az államtitkár, egyúttal elismerve, hogy még nem sikerült visszatérni a járvány előtti szintre. A koronavírus-járvány ideje alatt ugyanis sok műtétet el kellett halasztani.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.