időjárás 3°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Hivatalos: újabb béremelés jön az egészségügyben

Rétvári: 63 milliárdot költöttünk a várólisták csökkentésére

Kreft-Horváth Márk
2023.05.03. 09:32 2023.05.03. 09:35
Rétvári: 63 milliárdot költöttünk a várólisták csökkentésére

A várólisták csökkentéséről kérdezte a kormányt az LMP vezérszónoka ma délelőtt az országgyűlésben. Kanász-Nagy Máté szerint a magánegészségügybe is be kellene avatkoznia az államnak, maximálni kellene az árakat. 

Rétvári Bence a válaszában jelezte, hogy 1600 milliárd forinttal többet költenek most az egészségügyre, mint 2010-ben. Forráskivonás a Belügyminisztérium államtitkára szerint csak 2010 előtt fordult elő a szektorban. 

A kormánypárti politikus emlékeztetett, hogy az orvosok bérét megemelték, júliustól pedig az ápolók béremelése folytatódik. Megemlítette azt is, hogy sikerült kivezetni a hálapénzt is, ami hetven évig deformálta az ellátórendszert. 

Rétvári Bence a várólistákról azt mondta, hogy korábban nem léteztek, a Fidesz-kormány vezette be őket, hogy átláthatóbb legyen a rendszer. – 63 millió forintot fordítottunk a várólisták csökkentésére – jelezte az államtitkár, egyúttal elismerve, hogy még nem sikerült visszatérni a járvány előtti szintre. A koronavírus-járvány ideje alatt ugyanis sok műtétet el kellett halasztani.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Szócsaták az Országgyűlésben

Az ellenzék nem tudja értelmezni a napirenden lévő törvényeket

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.