Rétvári Bence: A baloldal bosszút áll a magyarokon

A Belügyminisztérium államtitkra jelezte, hogy az ellenzék Brüsszelben meg akarja akadályozni, hogy a magyarok megkapják az EU-s pénzeket.

2023. 05. 23. 10:21
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2023. május 2. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra reagál az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. május 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalícó országgyűlési képvislője napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy az orbáni politika új ellenségképet talált magának, a tanárokat és az értük kiálló diákokat. A Gyurcsány-párt politikusa szerint a pedagógusbér-emelésre meglenne a fedezet a nemzetgazdaságban, majd úgy vélekedett, hogy a kormány miatt nem jut hozzá hazánk a neki járó uniós forrásokhoz.

– Sokat gondolkodik az ember azon, hogy miként jut el egy párt ahhoz, hogy a saját hazája ellen dolgozzon – válaszolta Rétvári Bence. A Belügyminisztérium államtitkára jelezte, hogy a baloldal meg akarja büntetni a magyar embereket, ezért Brüsszelben meg akarják akadályozni, hogy a magyarok megkapják az EU-s pénzeket.

 

– Bosszút állnak a magyarokon azért, mert nem a baloldalra szavaztak a legutóbbi választáson 

 

– szögezte le.

A kormánypárti politikus emlékeztetett, hogy DK nem szavazta meg egyik törvényjavaslatot sem a parlamentben, amit az EU-val való megegyezés érdekében nyújtott be a kormány. – Bosszút állnak a pedagógusokon azzal, hogy Brüsszelben akadályozzák a béremelésüket – húzta al Rétvári Bence. Mint mondta, teljesen abszurd, hogy a baloldal szerint a korrupció miatt nem lehet kifizetni a magasabb bért a pedagógusoknak.

Borítókép: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.