Simicskó István: Az EU méltatlanná vált a Nobel-békedíjra

A KDNP frakcióvezetője elmondta, hogy mára háborús héják lepték el Brüsszelt.

2023. 05. 02. 15:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Újabb fegyverszállítmány, több száz harckocsi, lőszer és páncélozott harcjárművek érkeznek a frontra, arról viszont nem hallunk, hogy az Egyesült Államok vagy az Európai Unió vezetése azt mondja: elég volt a háborúból és a visszafelé elsült szankciókból – fogalmazott napirend előtti felszólalásában Simicskó István.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője elmondta, hogy a jelenlegi helyzetben, amikor az Európai Unió idegen nagyhatalmi érdekeket kiszolgálva a saját tagállamait fegyverszállításra buzdítja, majd maga is Ukrajna felfegyverzésére összpontosít, valószínűleg keveseknek jut eszébe, hogy az EU-t 2012-ben Nobel-békedíjjal tüntettek ki.

– Hová lett ez az Európai Unió? – tette fel a kérdést a kormánypárti politikus, majd jelezte: ma háborús héják lepik el Brüsszelt, és nem beszélnek a békéről. 

Simicskó István kiemelte, hogy a mai Európai Unió méltatlanná vált a Nobel-békedíjra, majd felszólította az EU-t, hogy adják vissza a díjat.

Szót ejtett arról is, hogy az EU átadhatná a díjat Magyarországnak vagy a Vatikánnak, mert ez a két állam van csak a béke mellett.

Válaszában Menczer Tamás, a külgazdasági és külügyminisztérium államtitkára jelezte: a jelenlegi brüsszeli politika ellentmond az EU korábbi céljainak, a békének és a jólétnek. Felhívta a figyelmet, hogy most már szegényített urántartalmú fegyvereket is szállítanak a háborúba, a harmadik világháború kockázata pedig egyre nagyobb.

– Mindenáron el kell kerülni a NATO és Oroszország összecsapását, mert akkor a háború katonai értelemben is globálissá válna

– húzta alá.

Borítókép: Simicskó István (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.