Születésüktől fogva egyedül neveli ikreit 2023 Páratlan apukája

Átadták az idei Páratlan szülő díjakat.

2023. 05. 24. 18:30
null
Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átadták az idei Páratlan szülő díjakat a Millennium Házában szerda délután. A díjátadó esemény keretei között az Egyszülős Központ ötödik születésnapját is ünnepelték. 

Az egyszülősség nem értékrend kérdése, nem függ a világnézetünktől, hitünktől, sem nemünktől – mondta köszöntőjében Nagy Anna. Az Egyszülős Központ vezetője kiemelte: az egyszülős családok nem furcsák és nem mások. Ezekben a családoknak a szülőknek ugyanaz a dolguk, mint az összes többi szülőnek, ugyanúgy szeretnének megfelelni az élet minden területén. 

– A család nevű társasjátékban ők leginkább csak magukra számíthatnak, ez a kicsinek tűnő különbség óriási, és átrajzolja az életüket – fogalmazott Nagy Anna. 

Hozzátette: a mai napon ezeket a páratlan szülőket ünnepeljük. A díjazottakat és az összes olyan szülőt aki páratlanul is állja a próbát. – Nagyon bízom a gyermekeinkben, hogy sokkal ügyesebbek lesznek nálunk, nem rontják el azt, amit mi elrontottunk – fűzte hozzá Nagy Anna, aki gratulált a díjazottaknak, és minden páratlan szülőnek.

Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár a díjátadón azt mondta, hogy azoknak a szülőknek, akik magukra vállalják a gyermeknevelés feladatát, kijár a tisztelet.

A kormány ezért fordít kiemelt figyelmet az egyszülős családokra, gyermekeik előnyben részesülnek a bölcsődei jelentkezésnél, emelt összegű családi pótlékot kapnak, és a gyermektartási díjat is megelőlegezi az állam a vitás esetekben. Emellett adókedvezmény és támogatás is jár ezeknek a családoknak.

2023 Páratlan anyukája Diószeghi Eszter Hajnalka lett, aki két gyermekét neveli egyedül, kislánya nyitott szívkamrával született. 

2023 Páratlan apukája pedig Raffael István lett, aki ikergyermekei születése után 12 órával vesztette el gyermekei édesanyját, azóta egyedül neveli fiát és lányát, mindketten kitűnő tanulók. 

A Páratlan nagyszülő díjat Kondász Gabriella kapta az idén. A páratlan különlegesen nevelő szülő díjában Vízhányó Rita részesült. A Nagycsaládosok Országos Egyesületével közösen is átadtak egy díjat, az év Páratlan nagycsaládos szülője Fazekas Katalin lett.

Vízhányó Rita átveszi a díjat. Fotó: Bach Máté

Borítókép: Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője. Fotó: Bach Máté

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.