Tállai András: A kormány megbecsüli a nyugdíjasokat

A baloldal elvette a 13. havi nyugdíjat, amit a Fidesz–KDNP kormánya adott vissza.

2023. 05. 30. 12:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció politikusa napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy nem lesz idén évközi nyugdíjemelés. A Gyurcsány-párt politikusa úgy vélekedett, hogy a kormány évek óta ezt teszi. Szerinte a kormány rászabadította az Európa-bajnok „orbáni inflációt” a magyarokra, Gy. Németh pedig ennek alternatívájának nevezte Dobrev Klára árnyékkormányát.

– A vezérük elmondta, hogy amikor kormányoztak, akkor nem mondtak igazat – válaszolt Tállai András. A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára leszögezte, hogy a Fidesz–KDNP kormánya megbecsüli a nyugdíjasokat, megvédik a nyugdíjak értékét, míg a baloldal a kormányzása alatt nem ígért semmit a nyugdíjasoknak, azt pedig be is tartották.

– A baloldal elvette a 13. havi nyugdíjat, amikor válság volt, ám a Fidesz–KDNP nem abban látja a válságkezelést, hogy elveszik a nyugdíjakat, így minden nyugdíjas megkapta a 13. havi nyugdíjat 2022-ben és 2023-ban, ezt pedig a 2024-es költségvetés is tartalmazza 

– hangsúlyozta. 

Az államtitkár jelezte, hogy Gy. Németh Erzsébetnek tanulmányoznia kellene a kormány nyugdíjpolitikáját, és azt kellene másolni, ha egyszer hatalomra kerülnek. Tállai András ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy ez nem történik meg.

Borítókép: Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.