Tállai: Idén el fogjuk kerülni a recessziót

Költségvetési horrortörténetről beszélt ma a parlamentben Mellár Tamás.

2023. 05. 03. 9:36
TÁLLAI András
Budapest, 2022. november 8. Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. november 8-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A költségvetési horrortörténet tovább folytatódik, mert a jövő héten bekerül az Országgyűlés elé a jövő évi büdzsé tervezete – vélekedett napirend előtti felszólalásában Mellár Tamás (Párbeszéd). A pénzügyminiszter helyettese azzal vágott vissza, hogy 

a baloldali politikusok már egy ideje riogatják a közvéleményt azzal, hogy eljött a vég, és összeomlik a gazdaság, de a valóság egészen más. 

2022-ben 4,6 százalékos GDP-növekedést értünk el, ez magasabb, mint az uniós átlag – emlékeztetett Tállai András a válaszában. Mellár figyelmébe ajánlotta a konvergenciaprogramot is, melyet a napokban nyújtott be az Európai Bizottságnak a Pénzügyminisztérium. 

Idén el fogjuk kerülni a recessziót, jövőre pedig jelentős gazdasági bővülésre számítunk, mintegy négyszázalékosra – ismertette a program legfontosabb jellemzőit Tállai. 

Ezzel együtt az államadósságot is mérsékelni fogják a kormánypárti politikus szerint, és a továbbiakban is megvédik a magyarokat a baloldal költségvetési politikájától. 

Borítókép: Tállai András (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.