Tarlós nem avat metrót

Nem lesz ott a 3-as metró végleges átadásának ünnepségén Tarlós István korábbi főpolgármester, erről levélben értesítette Karácsony Gergelyt. Mint azt lapunk is megírta korábban, több probléma merült már fel a felújítás során, amióta a jelenlegi baloldali városvezetés vette át a projektet.

2023. 05. 18. 18:35
Borítókép: Illusztráció. Az M3-as vonalon metrószerelvény (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Köszönettel megkaptam az M3-as metróvonal infrastruktúra rekonstrukciója projekt záróeseményére szóló meghívást, amelyben rövid beszédre is felkér az eseményen: Önöknek jó hangulatot kívánok az ünnepséghez, amelyen viszont sajnálatomra, egyéb elfoglaltságom miatt, nem tudok részt venni” 

– írta meg Karácsony Gergely főpolgármesternek szóló válaszlevelében Tarlós István, amelyet a korábbi főpolgármester küldött el lapunkhoz. Tarlós István válaszlevelében kifejtette, hogy a meghívást személyes gesztusként is értékeli Karácsony részéről mindazokért − mint fogalmaz − „a nemtelen és nehezen értelmezhető támadásokért, amik a metrófelújítások, illetve -építések kapcsán korábban ellenzéki körökből napvilágot láttak”.

„Nem kívánom mellékelni az Ön számára azt a tekintélyes irat- és okirathalmazt, ami kicsinyítve tükrözné azokat az erőfeszítéseket, amikre kényszerítettek ezeknek a munkálatoknak az előzményei és a megoldások megkeresése. Ezek azonban könnyedén rávilágíthatnának a támadások szánalmas, olykor nevetséges mivoltára, amelyek mögött a tudatlanság, a sandaság és a rosszindulat egyaránt tetten érhető volt” − fogalmazott Tarlós István. Ugyanakkor örül annak, hogy a több szempontból is komplikált projektet jelenlegi főpolgármesterként sikerült befejeznie Karácsonynak, hiszen ennek a forrásteremtése Tarlós szerint sem volt egyszerű feladat. 

Emlékeztetett, hogy 2018 novemberében Orbán Viktor miniszterelnök személyes segítsége kellett az elegendő fedezet biztosításához. 

„Ne feledje, kérem, a metróügyekhez úgy kellett hozzáállnunk, hogy csak a BKV működési adósságaként több mint 70 milliárd forint mínuszt örököltünk” 

− tette hozzá Tarlós István.

A BKV szerdán közleményben hívta fel a figyelmet, hogy befejeződik a 3-as metróvonal felújítása: a Lehel tér és a Nagyvárad tér is bekapcsolódik az utasforgalomba május 22-én kora délután. Mint arról korábban írtunk, több probléma merült fel a felújítás során, amióta a jelenlegi baloldali városvezetés vette át a projektet, többek között többször elhalasztották egyes megállók átadásának határidejét. Karácsony Gergely főpolgármester május 2-án a Facebook-oldalán jelentette be, hogy május 22-én átadják a 3-as metró teljes vonalát és valamennyi állomását az utasforgalomnak. A 3-as metró felújítása öt és fél évig tartott.

 

Borítókép: Illusztráció. Az M3-as vonalon metrószerelvény (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.