Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Testkamerákkal szerelné fel a határon szolgálatot teljesítő rendőröket a Jobbik

Kreft-Horváth Márk
2023.05.22. 14:41 2023.05.22. 15:07
Testkamerákkal szerelné fel a határon szolgálatot teljesítő rendőröket a Jobbik

Rendőrökre támadnak a szerb–magyar határszakaszon az embercsempészbandák – erről beszélt napirend előtti felszólalásában Sas Zoltán. A Jobbik szónoka szerint fel kellene lépni az erőszak ellen, mert az embercsempészbandák nagyon szervezettek. Az ellenzéki politikus jobb védőfelszerelést és testkamerákat tenne a rendőrökre. 

Vargha Tamás, a honvédelmi miniszter helyettese válaszában elmondta, 2015 óta fokozottan védi a kormány Magyarország határait. Tavaly év végéig a katonaság is a határon volt. 

Fizikai és jogi védelemmel is védik a határt – világított rá Vargha Tamás, aki szerint amiatt érkeznek kevesebben a magyar határhoz, mert tudják, hogy itt nehéz áthatolni. Brüsszel 650 milliárd forintot tart vissza, ennyi járna Magyarországnak, mert az unió külső határát is védjük. 

A magyar katonákat az orosz–ukrán háború miatt vissza kellett vonni a déli határról, határvadászokkal egészültek ki a szolgálatot teljesítő rendőrök. 2015-től haderőfejlesztési program is kezdődött, ez jelenleg is tart. Jövőre már eléri a GDP két százalékát a védelemre költött pénz – jelezte Vargha Tamás. 

Borítókép: Sas Zoltán, a Jobbik képviselője kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. május 8-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.