Több száz magyar utast hagytak kint a cseh–német határon, mindenfajta információ nélkül

Nem vette át a magyar szerelvényt a német személyzet, háromszázötvenen találták magukat a cseh határállomás peronján.

Magyar Nemzet
Forrás: iho.hu2023. 05. 09. 14:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kellemetlen élményben volt részük azoknak, akik május 7-én utaztak a Hungária EuroCityvel Németországba. A szerelvény nem megfelelő műszaki állapota miatt a MÁV-Start által kiállított szerelvényt a német személyzet nem vette át, így a vonat nem folytathatta útját Hamburg felé – írta meg az Iho.hu.

A portál értesülései szerint a cseh–német határállomáson a vonat kísérőszemélyzetének cseréjekor derült ki, hogy az egyik kocsiban nem működik a légkondicionáló, és az egyik ablak felső, billenő része kitörött.

A szerelvény kifogásolható műszaki állapota miatt a DB személyzete elutasította a vonat átvételét, az nem folytatta útját Hamburgba. 

Háromszázötven utas maradt így a děčíni állomás peronján. Az eset már nem először történt, tavaly nyáron több alkalommal is megesett, hogy a németek a Prága felől érkező EC-vonatot nem engedték be az országba, mert az vagy hiányzó kocsival közlekedett, vagy nem volt rajta étkezőkocsi. A németeknek nemcsak a magyar szerelvénnyel vannak gondjaik, a csehek által kiállított szerelvény is maradt már Děčínben.

Frissítés: A MÁV-Start a nemzetközi társvasutak bevonásával azonnal vizsgálatot indított az eset miatt. A vasúttársaság az eset okairól később ad további tájékoztatást.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.