Több tízezer rászoruló kaphat komoly mentőövet

Csaknem százmillió forinttal támogatja az MBH Bank az ökumenikusok munkáját.

2023. 05. 18. 12:30
null
20221218 budapest az okomanikusok a hajlektalanoknak karacsonyi ebedet oasztanak a XXi keruletben havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stratégiai partnerségre lép az MBH Bank és az Ökumenikus Segélyszervezet, az együttműködés során több tízezer nehéz körülmények között élő embernek segítenek – erről csütörtökön közleményben tájékoztattak. Mint kiemelték: a legnagyobb magyar tulajdonú pénzintézet csaknem százmillió forintos programcsomaggal támogatja a karitatív szervezetet. – Az MBH Bank amellett, hogy a segélyszervezet országos segélyközpontjának támogatásával, krízisbe került, rászoruló családok tízezreinek megsegítéséhez járul hozzá, olyan modellek kialakítását is lehetővé teszi, amelyek a pénzügyi és energetikai tudatosságra, az elszegényedés megelőzésére helyezik a hangsúlyt – tették hozzá.

A pénzintézet és a segélyszervezet összefogása nagy erőt jelenthet. Fotó: MBH Bank/Juhász István András

A most megkötött stratégiai partnerségben a pénzintézet három pillér mentén támogatja a segélyszervezet munkáját. Az egyik pillér a pénzügyi tudatosság fejlesztése, tanácsadás, illetve országos szemléletformálási program hátrányos helyzetűek számára a szervezet intézményeiben az MBH Bank munkatársainak bevonásával.

Emellett a felzárkóztató szociális programban ötszáz családot segítenek hosszú távon. Segítenek kicserélni elavult háztartási eszközeiket, valamint energetikai és pénzügyi tanácsadással is támogatják a családokat. Végül, a harmadik pillérben ezer családnak adnak krízistámogatást, élelmiszer-, gyógyszer- és higiénés csomagokat juttatnak a rászorulónak.

– A program fontos célkitűzése, hogy e tevékenységek révén az Ökumenikus Segélyszervezet olyan modellprojekteket dolgozzon ki, amelyek a következő években országos szinten, illetve akár a régióban fenntartható módon tudják támogatni a hátrányos helyzetűek energetikai és pénzügyi tudatosságát és felzárkózását – hangsúlyozták. Hozzátették: az együttműködés részeként, a tavalyi gyakorlathoz hasonlóan, idén is részt vesz az MBH Bank a segélyszervezet adventi jótékonysági programjaiban.

A bank munkatársai kétezer adag meleg ételt oszthatnak szét, valamint rászoruló gyermekek karácsonyi ajándékához járulhatnak hozzá egy ünnepi, a cégcsoport 9600 munkatársát bevonó adománygyűjtő akcióban.

A csütörtökön bejelentett együttműködés nem előzmények nélküli. A közlemény arra is emlékeztetett, hogy az MBH Bank korábbi tagbankjai és az Ökumenikus Segélyszervezet közös munkája hosszú időre nyúlik vissza, az elmúlt húsz évben számos programon keresztül segítették a hátrányos helyzetű embereket.
Borítókép: További források nyílnak meg a rászorulók támogatására. (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.