Úszni fognak az utcák, állítólag ma is jönnek a zivatarok, csak négy megyére nem adtak ki figyelmeztetést

Azért feltehetően nem úgy, mint Olaszországban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 26. 16:48
null
Nagykanizsa, 2022. június 13. Zivatarfelhõk Nagykanizsa felett 2022. június 13-án. MTI/Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az időnként erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett péntek délután és szombaton is az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk. A Nyugat-Dunántúlon lesz a legkevesebb felhő, ott érdemi csapadék sem valószínű. 

Másutt reggelig elszórtan, nagyobb számban az ország középső részén záporokra, zivatarokra lehet számítani, amelyeket néhol felhőszakadás is kísérhet – figyelmeztet előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely csak négy megyére nem adott ki figyelmeztetést.

Forrás: met.hu

Megjegyzik, szombat napközben már kevesebb zápor, zivatar várható, ezek nagyobb eséllyel a déli, délnyugati tájakon, illetve délután a keleti, délkeleti határvidéken fordulhatnak elő. Az északi, északkeleti szél több helyen lesz élénk, a Nyugat-Dunántúlon, valamint szombaton északkeleten erős.

Zivatarok környezetében főként péntek délután átmenetileg viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 22 és 27 fok között várható.

Borítókép: Zivatarfelhők (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.