Varga Judit: Az Európai Parlament a mai napon is folytatta Magyarország elleni nyomásgyakorló hadjáratát

Az igazságügyi miniszter szerint most a békepárti álláspontja miatt próbálják megbélyegezni és megbüntetni Magyarországot.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook/Varga Judit2023. 05. 31. 20:31
REYNDERS, Didier; VARGA Judit; JUROVÁ, Vera
Brüsszel, 2023. május 30. Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyért felelõs tagja (b), Varga Judit igazságügyi miniszter (k) és Vera Jurová, az Európai Bizottság (EB) jogérvényesülésért, fogyasztópolitikáért és nemek közti esélyegyenlõségért felelõs cseh tagja (j) az EU-tagországok általános uniós ügyekért felelõs minisztereinek találkozóján Brüsszelben 2023. május 30-án. MTI/EPA/Olivier Matthys Fotó: Olivier Matthys
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EP balliberális többsége hevesebb magyarellenes kampányt folytat, mint valaha

− emelte ki legfrissebb Facebook-posztjában Varga Judit igazságügyi miniszter.

Kiemelte, hogy azok, akik korábban a migrációs, majd a gyermekvédelmi politikánk miatt támadtak minket, most a békepárti álláspontja miatt próbálják megbélyegezni és megbüntetni Magyarországot. 

Mindenképpen bele akarják rángatni hazánkat a háborúba és ezért mindent meg is tesznek, több fronton támadnak. El akarják venni tőlünk a 2024 második félévi uniós elnökséget és meg akarják fosztani a magyar embereket a nekik járó uniós forrásoktól

− fogalmazott Varga Judit. Szerinte már a látszatra sem adnak, hiszen a mai sajtótájékoztatójukon is önmagukat buktatták le. 

− A balliberális EP-képviselők arról beszéltek, hogy azért bólintottak rá olyan gyorsan az EP-nek benyújtott, Magyarországot elítélő mondvacsinált határozati javaslatra, mert idézem: „nagyon aggasztó, hogy Hahn biztos úr miket mond, hogy például Orbán egész jól teljesít, és nem állunk annyira távol a megállapodástól”. Továbbá elmondták, hogy aggasztotta őket az is, hogy „Hahn biztos úr túlságosan lelkesnek mutatkozott arra, hogy zöld utat adjon Orbán Viktornak” − emelte ki a miniszter.

Varga Judit hangsúlyozta: Az EP baloldali többségének a kezében már csak kavicsok vannak, melyek dobálásával próbálják megakadályozni, hogy a magyar emberek megkapják a nekik jogosan járó forrásokat, melyek egyet jelentenek a pedagógusok béremelésével és a vállalkozások támogatásával. 

Hozzátette:

Mi továbbra sem fogjuk hagyni, hogy belesodorják Magyarországot a háborúba, és továbbra is azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat fogunk követelni.

 

Borítókép: Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyért felelős tagja (b), Varga Judit igazságügyi miniszter (k) és Vera Jurová (j), az Európai Bizottság (EB) jogérvényesülésért, fogyasztópolitikáért és nemek közti esélyegyenlőségért felelős cseh tagja az EU-tagországok általános uniós ügyekért felelős minisztereinek találkozóján Brüsszelben 2023. május 30-án (Fotó: MTI/EPA/Olivier Matthys)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.