Veres András: A szentatya gesztusai a nem vallásosakat is meg tudják érinteni

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke szerint a mostani látogatás egy történelmi pillanat lehet a béke érdekében is.

Forrás: Magyar Kurír2023. 05. 01. 9:01
VERES András; FERENC pápa
Pápalátogatás - Ferenc pápa a Szent István-bazilikában Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A szentatya értékelni tudja azt a geopolitikai helyzetet, amiben mi, magyarok leledzünk a Kárpát-medence területén, Európa közepén, Kelet és Nyugat határán, ennek megfelelően a hídépítésre helyezi a hangsúlyt, arra, hogy a határok ne elválasszanak minket, hanem a kapcsolódások lehetőségét kínálják fel – mondta a Magyar Kurírnak Veres András, akit a pápa magyarországi apostoli látogatása kapcsán kérdezett a portál.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke szerint a mostani látogatás egy történelmi pillanat lehet a béke érdekében is.

Ahogy a szentatya mondta a prédikációban, bölcsőket akarunk és nem sírokat, az olyan mély kép, amit meg kell érteniük a világ hatalmasainak, és valamit tenniük kell.

− emelte ki. A Győri egyházmegye főpásztora hozzátette: nem véletlenül hangsúlyozta a pápa, hogy a nyitottságnak elsősorban a szívben kell meglennie minden emberre, elsősorban a családra, szűkebb és tágabb társadalmi közösségben, más nemzetbeliekre. − Amit még mondott, szintén egy nagyon keménynek hangzó mondat volt, hogy nem szabad, hogy örökös ellenséget lássunk egy másik népben. Mindnyájunknak szóló üzenet, hogy nem szabad ellenségképeket alkotnunk magunknak, hanem törekednünk kell nyitottsággal, szeretettel, békével lenni egymás iránt, csak ez teremtheti meg nagyobb összefüggésekben is a békét, jelen esetben Európában − értékelt Veres András.

Borítókép: Veres András és Ferenc Pápa a Szent István-bazilikában (Fotó: Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.