Veszélyesek, de szép látványt nyújtanak a megáradt mátrai patakok

Az elmúlt napok jelentős esőzései meghozták az eredményüket.

Magyar Nemzet
2023. 05. 17. 12:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt napok jelentős esőzése miatt a Mátrában is áradnak a patakok. Mátrafürednél látható, hogy az év legnagyobb részében békésen csordogáló Bene-patak is megduzzadva siet alá a medrében, hogy Nagyfügednél a Tarnába ömöljön – írja a Heves vármegyei hírportál, a Heol.hu

A látvány különleges élményt nyújt a kirándulóknak és a fotósoknak egyaránt. Ugyanakkor a megáradt vízfolyások megközelítése veszélyes lehet.

Fotó: Heol/Czímer Tamás

A csúszós kövek és az erős sodrás könnyen balesetet okozhatnak. 

Amint arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt, kedden egy hároméves gyermek életét követelte az áradó Toka-patak Gyöngyösoroszinál. A nagyszülei által nevelt Valentínó a szomszéd gyerekekkel játszott, amikor kimentek a partra. Megcsúszott, és hiába talált rá hamar az egyik rokon, már nem tudták megmenteni az életét.

Borítókép: A sűrű esőzések miatt megáradtak a patakok a Mátrában (Fotó: Heol/Czímer Tamás)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.