Elemér 2024. február 28.
logo

Viharkárokat hagytak maguk mögött az intenzív zivatarok több vármegyében is

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI, Facebook
2023.05.24. 22:24 2023.05.24. 22:47
Viharkárokat hagytak maguk mögött az intenzív zivatarok több vármegyében is

Viharkárok miatt riasztották a tűzoltókat szerdán az ország több vármegyéjében − tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-t.

A lehulló nagy mennyiségű csapadék nyomán házakat, udvarokat, pincéket öntött el a víz − tartalmazza a közlemény.

Mint írták: a nagy mennyiségben lehullott csapadék különösen sok munkát adott a tűzoltóknak Tiszakécskén, ahol szinte minden utcából érkeztek segélyhívások az udvarokba, házakba, garázsokba, pincékbe és aknákba befolyó esővíz miatt. Volt olyan pince, ahol egy méter magasan állt a víz.

A polgármester erőgépet és homokzsákokat szerzett, a település önkormányzati tűzoltói pedig egyik helyről a másikra vonulva folyamatosan szivattyúzzák a vizet.

A Nógrád vármegyei Csesztvén, Matkópusztán és Püspökhatvanban is házakat veszélyeztetett az udvarokra befolyt víz.

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Tiszakürtön a felhőszakadás miatt az árkok nem bírták elvezetni a vizet, és a mélyebben fekvő utcákban elöntötte a víz a kerteket és udvarokat − közölte az OKF.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán közölte, hogy tegnap egy hidegfront érkezett, melynek főleg az előterében, de a front mentén is szép számban alakultak ki záporok, zivatarok, melyeket több helyen is felhőszakadás kísért, érdemes megnézni az órás TOP10-es csapadékösszegeket, Verpeléten és Kompolton is jelentős csapadék hullott egy óra alatt.

Nem csak felhőszakadás, hanem helyenként viharos erejű széllökéseket is okoztak a zivatarok, Sülysápon 78 km/órás lökést mértek – írták.

A hőmérséklet igen magasan, döntően 27 és 30 fok között alakult tegnap, ami körülbelül 4 fokkal több az ilyenkor megszokottnál.

Borítókép forrása: Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldala

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.