Az Európai Parlament baloldali csoportja ismét büntetni akarja Magyarországot

A mostani támadáshoz semmilyen jogalapja nincs Brüsszelnek.

2023. 05. 30. 12:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Példátlan lépésre szánta el magát a korrupt, baloldali brüsszeli elit. Újabb támadásként egy olyan határozatot akarnak elfogadni, amelyben meg akarják akadályozni, hogy Magyarország ellássa 2024 júniusától az Európai Unió Tanácsának a soros elnöki feladatait – fogalmazott napirend előtti felszólalásában Zsigmond Barna Pál. A Fidesz országgyűlési képviselője leszögezte, hogy a baloldal minden határon átmegy, azonban nem engednek a nyomásgyakorlásnak.

– Az Európai Parlament baloldali csoportja ismét büntetni akarja Magyarországot. Ránk akarják erőltetni a migránsokat, meg akarják szüntetni a családvédelmi intézkedéseket, legutóbb pedig a rezsitámogatásról mondták azt, hogy felesleges 

– emlékeztetett a kormánypárti politikus.

Mint jelezte, a mostani támadáshoz semmilyen jogalap nincs, a készülő tervezet pedig a brüsszeli baloldal által képviselt kettős mércét igazolja. – A szöveg hemzseg a durva hazugságoktól és arra szólítja fel az Európai Bizottságot, hogy ne fizesse ki a hazánknak járó uniós pénzeket – szögezte le Zsigmond Barna Pál. Kiemelte, hogy az egyik előterjesztő a magyargyűlölő Daniel Freund, aki többször is hazug módon támadta Magyarországot, és jelezte, hogy a források visszatartásának az oka a magyar békepárti politika.

– Nem tetszik nekik, hogy Magyarország békét szeretne, és így akarnak bele kényszeríteni minket a háborúba. Mi azonban kitartunk békepárti álláspontunk mellett, mert a háború emberéleteket követel 

– rögzítette a Fidesz politikusa.

Felhívta a figyelmet, hogy egy magyar politikus, a momentumos Cseh Katalin is előterjesztője a mostani határozatnak. – Ez mindennek a legalja. Miként képzeli azt, hogy saját választóit és nemzetét elárulja? – reagált Zsigmond Barna Pál. Szerinte a baloldali politikushoz köthető korrupciós botrány azt mutatja, hogy Cseh Katalinnak mindig fontosabb volt a saját pénztárcája.

Válaszában Dömötör Csaba azt mondta, hogy az EP-ben már heti szinten téma Magyarország, miközben azzal nem foglalkoznak, hogy javarészt Brüsszelnek köszönhetően Európa csak sokkal magasabb áron tudja beszerezni a szükséges energiát a szankciók miatt. – El akarják érni, hogy hazánk megváltoztassa a véleményét a háború ügyében – reagált a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Kitért rá, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nemrég arról beszélt, hogy hazánk háborúban áll Oroszországgal. Dömötör Csaba szerint amit a baloldal képvisel, az egy veretes háborúpárti álláspont.

– Az ég kék, a dollár zöld, a baloldal háborúpárti, a magyarok békét szeretnének, ezt pedig egyedül a kormánypártok képviselik. Nem állunk hadban és nem is fogunk 

– tette hozzá.

Borítókép: Zsigmond Barna Pál (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.