A Disney török sztárja után most a Strange produkció szereplői is Rácalmáson próbálhatnak

Kiváló forgatási helyszínnek tartják a filmesek a rácalmási Nagy-szigetet, ahol most épp a Strange munkálatai folynak.

Magyar Nemzet
Forrás: DUOL2023. 06. 24. 13:20
Forrás: DUOL.HU – MEDIAWORKS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rácalmás Város Önkormányzata a közelmúltban kezdte meg a Nagy-szigeten található tanösvény létesítményeinek felújítási munkálatait, amelyek közül már több el is készült. A felújítások mellett azonban a filmforgatások is vonzák az érdeklődőket a szigetre – írja a DUOL

A településnél található szigetcsoport legnagyobbja a Nagy-sziget nevet kapta. Ezen a háromszáznyolcvan hektáron elnyúló és mintegy négy és fél kilométer hosszú földterületen alakították ki a rácalmási ártéri tanösvényt. 

A felújításról Schrick István polgármester korábban a DUOL-nak elmondta: „Úgy döntött az önkormányzat, hogy felújítja a tanösvényt, mert nagyon sokan látogatják. Én magam is nagyon örülök ennek, hogy felújíthatjuk a szigeten található létesítményeket, hiszen a sziget a városunk tüdeje. A tervezett munkák közül a Nagy-Dunára kivezető Bürühíd már elkészült. Igazi élménytúrán vehetnek részt majd a jelentkezők a Duna árterének gyönyörű természeti környezetében” – mondta el Schrick István polgármester.

A DUOL értesülései szerint remekül alakul a rácalmási Nagy-sziget megújulása. A Bürühíd után, a fogadóépület és környéke is nagyon szépen halad, de a hivatalos úgynevezett készre jelentés csak jövő héten lesz. A továbbiakban majd a tanösvény információs tábláit is kihelyezik. 

A szigeten más munkálatok is folynak, ugyanis újabb filmes stáb érkezik Rácalmásra. 

Tavasszal a Disney+ nevű streamingszolgáltató egy saját gyártású filmen dolgozott, mégpedig az El Turco, vagyis A török című sorozaton. A sorozatot Can Yaman, a harminchárom éves török szívtipró színész főszereplésével forgatták Rácalmáson. A napokban pedig a Strange produkció munkálatai kezdődnek, és várhatóan augusztusig fognak majd forgatni a szakemberek.

Borítókép forrása: DUOL/Szabóné Zsedrovits Enikő


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.