A kampány, ami soha nem érhet véget – Elrajtolt a Visz a vérem

A Richter Anna díjas projekt célja, hogy 100+1 véradó-toborzó influenszer képzésével megújítsák a véradás népszerűsítésének kommunikációját.

2023. 06. 13. 15:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A véradás nemzetközi napjára időzítve elrajtolt az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) és a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) közös Richter Anna díjas projektje, a Visz a vérem véradó kampány

 – olvasható a két szervezet lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményében. A tájékoztatás szerint az OVSZ és az MKSZ közös projektjének célkitűzése, hogy 100+1 véradó-toborzó influenszer képzésével és közösséggé építésével megújítják a véradás népszerűsítésének kommunikációját.  

Ahogyan a vér áramlik az ereinkben, és eljut minden egyes sejthez, úgy szeretnénk mi is behatolni a társadalom minden szintjére. A célunk az, hogy mindent átszövő hálózaton keresztül jusson el az üzenetünk oda, ahová eddig még nem sikerült, olyan innovatív formákban, amelyekre eddig még nem volt példa

 – fogalmazza meg a csapat küldetését Gui Angéla, a vérellátó szolgálat kommunikációs tanácsadója. A szervezők kiemelték azt is: Magyarország biztonságos vérellátásához naponta 1600–1800 véradó önzetlen adományára van szükség. A legrövidebb lejáratú vérkészítmény csupán öt napig tárolható, így egyetlen nap sem lehet hátradőlni azzal, hogy van elég vér, ma nem toborzunk véradókat. 

Ez a kampány soha nem érhet véget! 

– húzták alá. 

A Visz a vérem projekt megálmodói. Fotó: Facebook/Bethesda Gyermekkórház

A Visz a vérem elnevezésű projekthez eddig olyan személyiségek csatlakoztak mint a Valmar együttes, Rékasi Károly és Pikali Gerda színművészek, Maráz Zsuzsanna ultrafutó, Győrfi Pál szóvivő, Prodán Zsolt szívsebész, Som-Balogh Edina szépségkirálynő-színésznő, Abaházi Csaba riporter, Jaksity Kata műsorvezető vagy Kulja András tiktokker orvos. Mindegyik résztvevő más-más módon viszi majd tovább a véradás fontosságának üzenetét. A tiktokker a csatornájára, az énekes a dalában, a sportoló a követői közé és mindegyikük különböző emberekre lesz hatással. A tervek szerint olyan hálózat épülne, ami hosszabb távon is fenntartható, így a tudás, elköteleződés megsokszorozódik. 

Borítókép: Egy férfi vért ad a Civil véradás elnevezésű országos programsorozat egyik budapesti állomásán (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.