A kormánypártok nem hagyják, hogy Magyarországot belesodorják a háborúba

Zsigó Róbert, a Fidesz politikusa elmondta, hogy súlyosan veszélyeztetné az ország békéjét, ha a baloldal lenne kormányon.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 16. 13:35
null
Fotó: Borítókép: Zsigó Róbert (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Ukrajnában zajló háború egyre több áldozattal, veszteséggel jár, azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség. Életet menteni csak békével lehet, és Magyarország továbbra is a béke pártján áll, ez a népakarat is – fogalmazott napirend előtti felszólalásában Zsigó Róbert. A Fidesz országgyűlési képviselője szerint ezért érthetetlen a baloldal álláspontja a kérdésben, hiszen  belesodorná az országot a háborúba.

– Ha a baloldal lenne kormányon, az súlyosan veszélyeztetné az ország békéjét, a magyarok biztonságát 

– mondta. A kormánypárti politikus kiemelte, hogy a baloldali háborúpárti nyomásgyakorlás folyamatos, de a kormánypártok nem hagyják, hogy Magyarországot belesodorják a háborúba.

– A háború végét sajnos még nem nagyon látni, de a miatta bekövetkező gazdasági bajokat annál inkább. Még mindig nem a béke hangja erősödik, és ennek a gazdasági életben is súlyos következményei vannak – mutatott rá válaszában Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte: a mozgástérszűkülés másik oka a félremért szankciósorozat, hiszen az orosz gazdaság már bővülésre számít, miközben az európai gazdaság lelassult. 

– Nem mi tehetünk a háborúról, azonban mi viseljük a legfőbb terheit 

– tette hozzá.

Borítókép: Zsigó Róbert (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.