A megyei jogú városok polgármesterei kérik az uniótól, biztosítsák a Magyarországnak járó forrásokat

Közös nyilatkozatot adtak ki a kormánypárti és az ellenzéki polgármesterek.

2023. 06. 30. 15:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A közéletünk viszonyait ismerve példaértékű, hogy egyébként különböző pártállású politikai szereplők egy asztal mellett, egymást partnernek tekintve képesek konzultálni a településeket érintő kihívásokról – így jelentkezett be a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlése után Cser-Palkovics András. 

Székesfehérvár fideszes polgármestere szerint külön üdvözlendő, hogy 

a jelen lévő városok vezetői egy közös nyilatkozatot is elfogadtak az Európai Unió számára arról, hogy a települések kifejezett érdeke, hogy az uniós források mihamarabb megérkezzenek Magyarországra.

– Három kiemelt területen kértük az uniótól, hogy a Magyarországnak járó uniós forrásokat soron kívül biztosítsák: 1. Településeknek járó fejlesztései források (TOP). 2. Egészségügyi fejlesztések. 3. Pedagógusok béremelése – számolt be róla a polgármester. 

A képek tanúsága szerint a gyűlésen részt vett a legtöbb megyei jogú város polgármestere, így például Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely vezetője is. Az akkor még 23 megyei jogú városból (ma 25 van) 10-ben nyert ellenzéki polgármester 2019-ben. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.