Aláírást gyűjt a Momentum

Donáth Annáék most sem az Európai Bizottságnál kopogtatnak az uniós források kifizetéséért.

Munkatársunktól
2023. 06. 07. 13:03
DONÁTH Anna Júlia; Cseh Katalin, Momentum
Budapest, 2019. május 26. Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetõje (b) és Donáth Anna Júlia, a párt alelnöke, mandátumot szerzõ képviselõk a Momentum Mozgalom eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábbi kezdeményezésük támogatását kérik a társadalom minden tagjától, vagyis hogy az Európai Bizottság kösse az uniós források kifizetését a tanárok és diákok három követelésének teljesítéséhez – mondta Donáth Anna az MTI-nek, aki a Széll Kálmán téren állította fel az aláírásgyűjtő pultját. Követelése szerint azonnali ötvenszázalékos pedagógusbér-emelésre van szükség, és vissza kell vonni a pedagógusok új életpályájáról szóló előterjesztést, azaz a státusztörvényt, valamint átfogó oktatási reformot kell kidolgozni. 

A pedagógusok béremelési programja ugyanakkor már rég elindulhatott volna, ha a baloldal nem akadályozza meg havi öt-hat millió forintért Brüsszelben, hogy Magyarország megkapja a jogosan járó uniós forrásokat, és így mihamarabb átlagosan havi nyolcszázezer forintot keressenek.

Mint azt lapunk megírta, a Belügyminisztérium tegnap jelentette be, hogy több hónapos átfogó egyeztetést követően a kormány benyújtja az Országgyűlésnek a pedagógusok új életpályájáról szóló törvény tervezetét, amely megalapozza a pedagógusok társadalmi, szakmai megbecsülését, további jelentős béremelését.

A Momentum az aláírásokat országszerte és online, az Európaioktatás.eu oldalon is gyűjti, majd azokat elviszi a bizottsághoz, hogy bemutassa, mennyien állnak az ügy mögött.

 

Borítókép: A Momentum EP-képviselői, Cseh Katalin és Donáth Anna (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.