időjárás 25°C Eufrozina , Kende 2023. szeptember 25.
logo

Aláírást gyűjt a Momentum

Munkatársunktól
2023.06.07. 13:03 2023.06.07. 14:57
Aláírást gyűjt a Momentum

Korábbi kezdeményezésük támogatását kérik a társadalom minden tagjától, vagyis hogy az Európai Bizottság kösse az uniós források kifizetését a tanárok és diákok három követelésének teljesítéséhez – mondta Donáth Anna az MTI-nek, aki a Széll Kálmán téren állította fel az aláírásgyűjtő pultját. Követelése szerint azonnali ötvenszázalékos pedagógusbér-emelésre van szükség, és vissza kell vonni a pedagógusok új életpályájáról szóló előterjesztést, azaz a státusztörvényt, valamint átfogó oktatási reformot kell kidolgozni. 

A pedagógusok béremelési programja ugyanakkor már rég elindulhatott volna, ha a baloldal nem akadályozza meg havi öt-hat millió forintért Brüsszelben, hogy Magyarország megkapja a jogosan járó uniós forrásokat, és így mihamarabb átlagosan havi nyolcszázezer forintot keressenek.

Mint azt lapunk megírta, a Belügyminisztérium tegnap jelentette be, hogy több hónapos átfogó egyeztetést követően a kormány benyújtja az Országgyűlésnek a pedagógusok új életpályájáról szóló törvény tervezetét, amely megalapozza a pedagógusok társadalmi, szakmai megbecsülését, további jelentős béremelését.

A Momentum az aláírásokat országszerte és online, az Európaioktatás.eu oldalon is gyűjti, majd azokat elviszi a bizottsághoz, hogy bemutassa, mennyien állnak az ügy mögött.

 

Borítókép: A Momentum EP-képviselői, Cseh Katalin és Donáth Anna (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.