időjárás 11°C Jeromos 2023. szeptember 30.
logo

Az összetartozás a mottója az idei Szülők ünnepe rendezvénynek

Elek Nikoletta
Forrás: Facebook
2023.06.03. 12:23 2023.06.03. 13:54
Az összetartozás a mottója az idei Szülők ünnepe rendezvénynek

A korábbiaknál is több résztvevőt várnak a Szülők ünnepére, amelyre már nemcsak Magyarországról, hanem a határon túlról is érkeznek magyar családszervezetek. Hornung Ágnes tájékoztatása szerint 

az idei Szülők ünnepének mottója az összetartozás, ennek jegyében a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége is bekapcsolódott a programba.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára – aki az esemény fővédnöke lesz – jelezte azt is, hogy a Balatonfenyvesen június 10-én és 11-én tartandó rendezvény célja felhívni a figyelmet az anyák és apák nem látványos, mégis sokszor embert próbáló munkájára, amelyet a gyerekeikért és a családjukért végeznek nap mint nap. Az esemény lehetőséget biztosít a családoknak az együttlétre, egymás megismerésére, tapasztalataik megosztására, emellett ingyenes kulturális és szórakoztató programokon lehet részt venni. 

Hornung Ágnes arról is írt, hogy a fővédnökség elvállalása és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének csatlakozása alkalmából Regős Judittal, a Szülők Háza Alapítvány elnökével, Márton Zsuzsannával, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnökével, valamint Fűrész Tündével, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnökével írták alá az eseményt szimbolizáló papírmargaréta egy-egy szirmát. A szülők nemzetközi napját június 1-jén tartják az ENSZ-közgyűlés 2012-es döntése nyomán azzal a céllal, hogy elismerjék a szülők gyermekeik iránti önzetlen elkötelezettségét és élethosszig tartó áldozatos munkáját.

Borítókép. Illusztráció: (Fotó: Pixabay)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.