Az újpesti önkormányzatnak egy fillérjébe sem kerül a rászoruló gyermekek étkeztetése

A rászoruló családoknak a gyermekétkeztetési támogatást a kormány biztosítja a családtámogatás rendszerében – hívta fel a figyelmet Nagy István, újpesti fideszes önkormányzati képviselő közösségi oldalán. A helyi politikus arra reagált, hogy a IV. kerületi baloldali vezetés napi háromezer forintot kér el a gyermektáborban való étkeztetésért, miközben azt harsogják: a rászorulóknak ingyen van. A fideszes városatya emlékeztetett: az önkormányzatnak egy fillérjébe sem kerül a gesztus, ezzel szemben […] a többi szülőtől horribilis összeget szednek be.

2023. 06. 07. 15:11
null
Budapest, 2015. április 12. A főváros IV. kerületi (Újpest) Önkormányzata Polgármesteri Hivatala (másik nevén az újpesti Városháza) eklektikus-szecessziós stílusú épülete az István út 14-ben. Az épület Böhm Henrik és Hegedűs Ármin tervei alapján épült 1900-ban. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget. Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A hazugságok levonása után az önkormányzat megszólalásából csak annyi igazság marad, hogy az étkezés teljes összegét, a napi háromezer forintot a kedvezményben nem részesülőknek kell finanszírozniuk – írta közösségi oldalán Nagy István fideszes önkormányzati képviselő a napokban kirobbant gyermektáboroztatási botrányra reagálva. Mint kiderült: csak a jómódú és rászoruló gyermekek számára elérhető a baloldali önkormányzat által szervezett nyári tábor. A társadalmi ollón belül lévők kiszorulnak a napközis gyermekfelügyeletből, mert nem tudják megfizetni a havi 120 ezer forintos menzát a gyermeküknek. 

Nagy István összehasonlította a többi kerület napközis táborának a napi menzadíjait, mint írta: ugyanezért az ellátásért a XVI. kerületben 725, a XXIII. kerületben 676 forintot kell fizetni.

– Ha ez igaz, akkor ennek a napi háromezer forintnak minimum a felével-harmadával lopja meg a táborba befizető újpesti szülőket és gyerekeket az önkormányzat, vagy ami ennél rosszabb: a szolgáltató ennyivel számláz túl az étkezésért – számolta ki Nagy István. A képviselő felidézte a baloldali vezetésű önkormányzat válaszát, amelyben azt írják: „Nagy segítséget nyújt az önkormányzat az újpesti szülőknek a táboroztatáshoz, a rászorulóknak még az ételért sem kell fizetniük.”

Nagy István aláhúzta: a gyermekétkeztetési támogatás az önkormányzatnak egy fillérjébe sem kerül. A rászoruló szülőknek a gyermekétkeztetési támogatást a kormány biztosítja, a családtámogatás rendszerében.

Mint lapunk megírta: a táborozó gyerekek az újpesti Csokonai gimnázium menzáján kapják az étkezést, napi háromszor, reggeli (530 forint), ebéd (1925 forint), uzsonna (530 forint) formájában. Újpesten éttermi minőségű, felnőtt adagú menüt lehet kapni a napközis tábori árnál olcsóbban, de étkezdékben még ennél is kevesebből kijön egy ebéd ára. A szülők között elterjedt az az információ, hogy az önkormányzat vezetése azért kér ilyen horribilis összeget, mert ezzel akarja a jelentkezőket szűrni és a létszámot csökkenteni. Ezt valószínűsíti, hogy amíg Újpesten napi 3000 forintot, addig a Nagy István által említetteken kívül a XII. kerületben mindössze 610 forintot, Kőbányán, Újpalotán és Óbudán a normál évközi iskolai menzaárat kell fizetni.

Borítókép: Újpesti városháza (Fotó: Faludi Imre)


 −−

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.