Azt mondta a rendőröknek telefonon, ha utánamennek, lelövi őket

A bűncselekményt a törvény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség2023. 06. 09. 14:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyészség indítványának megfelelően a nyomozási bíró fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt letartóztatta a férfit – közölte az Ügyészség

A bíróság a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványával mindenben egyetértve – a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére tekintettel – a mai végzésében elrendelte a gyanúsított letartóztatását, amely döntés azonban nem végleges, mert a terhelt védője fellebbezést jelentett be ellene.

A férfi a bírósági ülésen és a nyomozás során történő gyanúsítotti kihallgatásán sem tett vallomást.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekményt a törvény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A rendőrök 2023. június 6-án, egy bűncselekmény feltételezett elkövetése miatt keresték az ötvenes évei végén járó férfit. 

A férfi telefonon azt üzente élettársa kihangosított mobilkészülékén keresztül a rendőröknek, hogy ha utána mernek menni, akkor le fogja őket lőni.

A férfi a rendőri intézkedés során is megismételte a fenyegetést, és két pisztollyal a kezében közelített a hivatalos személyek felé, amely maroklőfegyverek egyikét a többszöri figyelmeztetés ellenére sem volt hajlandó letenni, és azt az egyik rendőr felé irányította.

A férfi ellenállását végül egy figyelmeztető lövést követő célzott lövéssel törték meg a rendőrök.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.