Baleset történt az M3-ason, torlódnak az utak

Helyzetjelentés az utakról csütörtökön reggel.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform, OKF, Rendőrség2023. 06. 15. 7:06
null
Budaörs, 2016. december 3. Ütközésben összetört személygépkocsik és forgalomtorlódás 2016. december 3-án az M1-es autópálya budaörsi szakaszán, ahol egymástól pár száz méterre két baleset is történt. Eddig tisztázatlan körülmények között elõször négy gépjármû ütközött az autópályán, majd a közelükben hat gépjármû rohant egymásba. A balesetben összesen hárman sérültek meg. A helyszínen rendõri irányítás mellett a leállósávban halad a forgalom. MTI Fotó: Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élénk a forgalom a Budapest környéki utakon. Sokan haladnak

  • az M3-as autópálya bevezető szakaszán az M0-s autóúti csomóponttól befelé,
  • a 10-es főúton a solymári körforgalomtól,
  • a 11-es főúton Leányfalu és Budakalász között, valamint
  • az 51-es főúton Dunaharasztitól a főváros irányába.

Az M3-as autópályán Vásárosnamény felé, Kerekharasztnál baleset történt. Az 52-es kilométernél a külső sávot lezárták – figyelmeztetett az Útinform.

Lesodródott az úttestről, majd árokba borult egy gépkocsi a 2-es főút 68-as kilométerszelvényénél, Rétság és Borsosberény között. A járműben csak a vezetője utazott, akit a rétsági hivatásos tűzoltók emeltek ki – közölte a katasztrófavédelem. Az 58-as kilométernél fél pályán halad a forgalom.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint két kisteherautó ütközött Nyíregyházán, a Simai úton, az Alsóbadúri úti elágazásnál. Összesen négyen utaztak a forgalmi akadályt okozó járművekben, amelyek közül az egyiket a nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították.

A 81-es főúton, Sárkeresztes belterületén egy motoros és egy személyautó ütközött össze. A balesetben a motort vezető ötvennyolc éves sörédi férfi megsérült – tudatta a rendőrség. A 9-es kilométernél a főutat lezárták, de azóta feloldották a korlátozást.

A 86-os főúton, Kozmadombja térségében egy műszaki hibás kamion vesztegel. A 22-es kilométernél csak a fél útpálya járható.

A  35-ös főúton, Debrecen-Józsa településen megsüllyedt egy csatorna fedlapja, és körülötte a burkolat is beszakadt. A 75-ös kilométernél a főutat teljes szélességében lezárták, a forgalmat mellékutakra terelik el.

 

Munkavégzés az utakon

Az M3-as autópályán a káli szakaszon, a 90-es és a 101-es kilométer között még tart a burkolatfelújítás. A Vásárosnamény felé haladókat az ellenkező oldal belső sávjára terelik át. Budapest felé továbbra is a külső és a leállósáv járható.

Az M4-es autóúton Szolnok irányába az M0-s autóúti csomópontnál a 23-as és a 26-os kilométer közötti szakaszt lezárták felújítási munka miatt. A forgalmat az autóúttal párhuzamos kollektor ágra terelik. A lezárás nem érinti a Vecsés/Ecser csomópontot, illetve az M0-s autóúti csomópontot, ahol továbbra is le és fel lehet hajtani.

Az M6-os autópályán Véménd térségében, a 172-es kilométernél lévő alagútban forgalomszámláló detektorokat telepítenek. A Budapest felé vezető oldalt lezárták, a forgalmat az ellenkező, Pécs felé vezető oldalra terelték át, irányonként egy-egy sáv járható.

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar–szlovák határszakaszon, a 14-es főúton Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a három és fél tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon. Nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.