Belsős katonai információkat osztott meg az egykori hivatásos őrnagy

Varga Csaba István, a Magyar Honvédség egykori őrnagya azt állította, hogy politikai okokból menesztették a honvédségtől.

Magyar Nemzet
Forrás: Bennfentes.net2023. 06. 29. 19:50
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/MH Altiszti Akadémia)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háborúpárti nyomásgyakorlás részeként folytatódik a Magyar Honvédség történelmi fejlesztési programja és vezetése elleni támadássorozat − fogalmazott cikkében a Bennfentes. A portál a Partizán műsorában szereplő, Gulyás Márton műsorvezető  által kérdezett Varga Csaba Istvánt, a Magyar Honvédség egykori őrnagyát idézte.

A felmentett őrnagy Gulyásnak azt állította, hogy politikai okokból menesztették a honvédségtől. A Bennfentes úgy értesült, hogy a korábbi vezérkari főnök, Ruszin-Szendi Romulusz támogatásával mentették fel a tevékenysége körüli problémák miatt.

A Bennfentes szerint az őrnagy eltávolítása miatti sértettségében magáról megfeledkezve érzékeny katonai információkat szivárogtatott ki az interjúban:

Azt tudom, hogy sokan kérték [a felmentésüket], de akik kérték, ők úgy kérték, hogy benne voltak a korban. Tehát megvolt a negyvenöt évig, huszonöt évig kapják. […] Igen, igen, igen, kapják a járulékot, és nekik jó, tehát ők el akartak menni. Mikor a kormány eltörölte a szolgálati nyugellátást, a nyugdíjba vonulás lehetőségét. Nagyon sokan megragadtak a rendszerben. Ugye ez 2012-ben történt, azóta eltelt 11 év. Most gondoljunk bele, ezek az emberek akkor pont lemaradtak róla, voltak 43-44, ezek 50 felett vannak, elfáradtak. Az elmúlt tíz év nem volt könnyű. […] Azok az emberek pedig, akik vitték eddig a vállukon, és főleg a végrehajtó részben, ők kérték, hogy engedjék el őket.

A portál úgy fogalmazott: Varga az adásban − szándékán kívül, de − leleplezte a Partizán és a dollármédia hazugságait, ugyanis miközben az Amerikából fizetett műsorvezető a műsor elején tisztogatásokról beszélt, alig pár mondattal később Varga elismerte, hogy rengeteg katona maga kérte a felmentését, és a kormány által 25 évig biztosított járadék jó megoldás számukra.

A Bennfentes kiemelte, hogy az interjú közepén Varga a Partizán műsorvezetőjének provokációira azt is megfogalmazta, hogy 

Magyarország egy zászlóaljnyi katonát sem lenne képes kiállítani éles helyzetben. Mindezt Gulyás azon kérdésére válaszul fejtette ki, hogy Magyarországgal szemben − Gulyás szerint − súlyos bizalmi törés van a NATO-n belül. 

A portál felhívta a figyelmet, hogy ez az állítás a külföldről fizetett propagandamédia által kitartóan sulykolt mesebeszédek egyike, hivatalos megerősítése soha nem történt meg a NATO berkeiből. Egyébként Varga maga számolt be róla az interjú későbbi részében, a magyar katonák kiváló kapcsolatot ápolnak a finnekkel, az amerikaiakkal, az olaszokkal, és általában a NATO-tagállamok katonáival egyaránt.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/MH Altiszti Akadémia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.