időjárás 15°C Gellért , Mercédesz 2023. szeptember 24.
logo

Brutális árat kell fizetni a napközis táborban az étkeztetésért Újpesten

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2023.06.05. 09:23 2023.06.05. 09:44
Brutális árat kell fizetni a napközis táborban az étkeztetésért Újpesten

Brutális összeget, napi háromezer forintot kell a szülőknek fizetni az Újpesti Önkormányzat nyári napközis táborában résztvevő gyerekek étkeztetéséért 

– olvasható Újpest és Káposztásmegyer közösségéi oldalán. A bejegyzés szerint a táborozó gyerekek az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium menzáján napi háromszor étkeznek. A reggeli 530 forintba, az ebéd 1925 forintba, az uzsonna pedig 530 forintba kerül, ami azért is különösen kirívó, mivel ma Újpesten éttermi minőségű, felnőtt adagú menüt a napközis tábori árnál olcsóbban lehet kapni. Mint írják, 

a szülők között elterjedt az az információ, hogy az önkormányzat vezetése azért kér ilyen nagy összeget, mert ezzel akarja a jelentkezőket szűrni és a létszámot csökkenteni.

Sajnos ez igaz lehet, mert amíg Újpesten napi 3000 forintot, addig a 12. kerületben mindössze 610 forintot, Kőbányán, Újpalotán és Óbudán pedig szintén a normál évközi iskolai menza árat kell fizetni – mutatnak rá. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Teknős Miklós)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.