Csak Békásmegyerig jár a HÉV, több villamos közlekedése is változik a hétvégén

A H5-ös HÉV ezen a szombaton és vasárnap karbantartás miatt csak a Batthyány tér és Békásmegyer között jár, Békásmegyer és Szentendre között pótlóbuszokkal lehet utazni – tájékoztatta az MTI- a Budapesti Közlekedési Központ.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 09. 11:29
null
Budapest, 2022. október 7. Szentendre felõl érkezõ szerelvény a H5-ös HÉV (250-es vasútvonal; 2011-ig szentendrei HÉV), a fõváros legforgalmasabb elõvárosi vasútvonalának Tímár utcai megállójában. A szerelvényeket a MÁV-HÉV Helyiérdekû Vasút Zrt. közlekedteti a Innovációs és Technológiai Minisztérium megrendelésére a Batthyány tér és Szentendre, illetve betétjáratként Békásmegyer között. A H5-ös számot 2011. május 1-tõl viseli. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pótlóbuszok három különböző útvonalon közlekednek majd: a H5-ös pótlóbusz Békásmegyer és Szentendre között jár, és minden HÉV-megállóhely közelében megáll. A H5E jelzésű járat Békásmegyer és Szentendre között közlekedik, de nem érinti Pomáz és Szentistvántelep megállókat, a H5A pótlóbusz pedig Békásmegyer és Pomáz között jár.

A 160-as autóbuszok Békásmegyeren szombaton és vasárnap a leszállóhelyükről indulnak. További részletek a MÁV–HÉV honlapján találhatók.

Forrás: MÁV-HÉV

 

Változások a budai villamosoknál

A BKK azt is tudatta, hogy pályakarbantartás miatt szombaton és vasárnap a 4-es, a 6-os és 17-es villamosok rövidített útvonalon közlekednek. A nagykörúti villamosok csak a dél-budai végállomások és a Jászai Mari tér, a 17-es villamosok a Savoya Park és a Széll Kálmán tér között járnak majd. A Nyugati pályaudvar és a Széll Kálmán tér között a 4–6-os villamospótló autóbusszal lehet majd utazni.

A hétvégén a Széll Kálmán téren és a Margit hídon is dolgoznak a villamosvágányokon.

Szombaton reggel hat órától vasárnap éjfélig a 4-es és a 6-os villamosok csak Újbuda-központ, illetve a Móricz Zsigmond körtér és a Jászai Mari tér között közlekednek. Ebben az időben a 4–6-os villamospótló busz közlekedik a Széll Kálmán tér és a Nyugati pályaudvar között. A buszokra a villamosperonok helyett a közút mellett kijelölt autóbusz-megállóhelyeken lehet fel- és leszállni. A járatok a Széll Kálmán tér felé nem állnak meg a Margitszigetnél.

Szombaton és vasárnap a 91-es, a 191-es, a 291-es és a 931-es autóbuszok a Nyugati pályaudvar felé a Margit híd budai hídfőjénél a villamospótló autóbuszok megállóját használják. Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka éjfél és négy óra között a 6-os villamos helyett villamospótló buszokkal lehet majd utazni, valamint a Pest felé közlekedő éjszakai járatok a Margit híd budai hídfőjénél a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban állnak majd meg.

A Széll Kálmán tér környékéről indulók és a H5-ös HÉV-en utazók a belvárost a 2-es metróval érhetik el, Óbuda irányából pedig alternatív eljutási lehetőséget biztosít a 19-es és 41-es villamos a 2-es metróra átszállással.

Az utazások megtervezéséhez a BudapestGO alkalmazást használatát javasolják.

Forrás: BKK

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.