időjárás 28°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo

„Csodálatos és rémisztő” – felvételen a tatabányai tornádó

Magyar Nemzet
2023.06.08. 16:54 2023.06.09. 01:48
„Csodálatos és rémisztő” – felvételen a tatabányai tornádó

Hatalmas csapadékmennyiséggel érkezett meg a pár fokos lehűlés kedden. Az ország több pontján is nagy károkat és gondokat okozott a hirtelen lezúduló eső. Számos településen és városban villámárvizek alakultak ki, a csatornák nem bírták nyelni a rengeteg vizet – írja a Komárom-Esztergom vármegyei hírportál, a Kemma.hu.

Azonban a felhőszakadások mellett, egy hazánkban nagyon ritka, de annál veszélyesebb jelenség szolgáltatta a meglepetést. 

Tornádó csapott le Óbudánál a kedd esti órákban. Ez nem az első tornádó volt idén hazánkban.

Két héttel korábban Kétegyháza közelében alakult ki felhőtölcsér – számolt be a Hirado.hu nyomán a Kemma.

Mint azonban kiderült, nem az óbudai volt az egyetlen tornádó az országban kedden. Ahogy arról már a Kemma is beszámolt korábban

Tatabányát pillanatok alatt öntötte el a hirtelen leszakadó eső.

Az aluljárókban, utcákon hömpölygött a víz. A város közlekedése több helyen lebénult az özönvíztől. Tatabányára a vihar nem csak irgalmatlan mennyiségű csapadékot hozott, hanem egy tornádót is.

Tavaly, szinte napra pontosan ugyanekkor egy tubát már sikerült lencsevégre kapni Tatabánya felett, azonban az nem ért talajt, így nem alakult ki belőle tornádó. Most azonban tényleg egy tornádó alakult ki a városban, a keddi vihar következtében. A portál egyik olvasójának, Hidasi Bálintnak az otthonából sikerült videóra vennie azt, amint a tölcsér eléri a felszínt és tornádóvá alakul. Elmondása szerint a tornádó a síkvölgyi üdülőknél, a 2-es tó végénél kavargott. A felvételt délután 2 órakor készítette.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.