Csúnyán veszni hagyta a magyar játékos a 106 milliós főnyereményt

Nem ez az egyetlen eset.

Magyar Nemzet
Forrás: Szerencsejáték Zrt.2023. 06. 14. 13:15
Soest,,Germany,-,September,11,,2021:,Eurojackpot,Lottery,Ticket
2062419581 Fotó: Lutsenko_Oleksandr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem vette fel több mint százmilliós lottónyereményét egy magyar játékos, így a pénz egy elkülönített nyereményalapba kerül – tudta meg a 24.hu a Szerencsejáték Zrt.-től.

Az Eurojackpot nemzetközi lottójáték március 10-i sorsolásán a 6, 17, 22, 39, 46, valamint 5 és 12 nyerőszámokkal egy magyar játékos 5+1 találatot ért el, ami azt jelenti, hogy 

bruttó 304 888 eurót nyert.

Úgy tűnik azonban, hogy az összeg nem volt annyira csalogató, hogy a játékos jelentkezzen a nyereményért a kilencvennapos határidőn belül, így a bruttó 106 millió forintos összeg bekerül a fel nem vett nyeremények elkülönített nyereményalapjába.

A hazai lottótörténetben azonban nem ez az egyetlen eset. 2017-ben például közel másfél milliárd forint került vissza a játékosokhoz az ötös lottón, a hatos lottón pedig 214 millió forint a legmagasabb fel nem vett nyeremény összege. A Joker játékban összesen 245 millió forint várta hiába a gazdáját.

Eddig egyébként hétszer fordult elő, hogy százmillió forintot meghaladó jackpotért nem jelentkeztek a nyertesek – írja a lap. Ezzel szemben az Eurojackpot 11 éves hazai történetében eddig egyszer sem fordult elő, hogy 5+2 vagy éppen 5+1 találatos nyereményért nem jelentkezett a nyertes. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.