Drámai következménye lett az éjjeli viharnak a nagykőrösi állatparkban

Az időjárás nem kímélte a parkot, nyolcvan fát csavart ki a szél, melyek az állatokra estek.

Magyar Nemzet
Forrás: BAON2023. 06. 24. 16:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A péntek esti vihar hatalmas károkat okozott ki a nagykőrösi Richter Safari Parkban, az orkán erejű szél fákat csavart ki, és áram nélkül maradt a terület – írja a BAON

Az állatsimogató területére rengeteg fa dőlt, a vihar még a cirkuszi sátrat is lerombolta. A harminckét hektáron elterülő parkban a villamos felsővezetékeket is megszaggatta a szél, így áram sem volt − derült ki Richter József, a szafaripark vezetője által a közösségi oldalon közzétett videóból.

A BAON telefonon elérte Richter Józsefet, aki elmondta, hogy hajnaltól megfeszített erővel mintegy nyolcvan munkatárs, barát, ismerős dolgozott azon, hogy tíz órától ismét megnyithasson a park. Elmondta, hogy az orkánerejű szél mintegy nyolcvan fát tövestől csavart ki a park területén, 

a legnagyobb károkat az állatsimogató szenvedte el, ahol kerítéseket zúztak szét a kidőlő fák, és a kifutók a vihar után életveszélyesek voltak.

 A park vezetője elmondta, hogy a háromszáz állat többsége épségben átvészelte a tomboló vihart, de sajnos egy lámacsikó és három kismalac nem élte túl az esetet. Az elefántok és a zsiráfok istállóban voltak, a kengurukat pedig fedett helyre menekítették, illetve a tigrisek is zárt helyen tartózkodtak, így nekik nem esett bajuk és szökés sem történt. 

Az alapító szerint a terület teljes megtisztítása napokig, de inkább hetekig is eltarthat. Richter József hangsúlyozta: nagyon sok munkájuk volt abban, hogy rendezett legyen a park, amit most kezdhetnek elölről, és a hatalmas összefogást méltatta, köszönetet mondva a sok érkező segítőnek és a rengeteg bátorító üzenetért, telefonhívásért. A Richter Safari Park a történtek ellenére tíz órakor kinyitott – írta a BAON. 

Borítókép forrása: Richter Safari Park hivatalos közösségi oldala

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.