Egész napos pecázást szerettek volna felpörgetni a megvásárolt droggal

Már a vételnél lebuktak a pestszentlőrinci bevásárlóközpontban.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2023. 06. 23. 8:33
horgászfelszerelés Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horogra akadtak, még mielőtt egyáltalán vízközelbe értek volna. A hosszú távú halfogásra készülő pecások speciális segédanyaggal célozták volna meg a stéget, ehelyett a XVIII. Kerületi Rendőrkapitányságon kötöttek ki –írja a Police.hu.

Huszonnégyórás horgászatot akart feldobni két férfi – kokainnal. A XVIII. kerületi rendőrök 2023. június 8-án figyeltek fel egy pestszentlőrinci bevásárlóközpont közelében valamiféle rosszul leplezett sürgés-forgásra, adás-vételre, aminek láttán érdemesnek gondolták közelebbről szemügyre venni a történéseket. 

Az igazoltatás alá vont férfiakról megállapították, hogy N. Roland (23), és Z. Zoltán (29) kábítószert vásárolt a fővárosi lakóhelyű O. Attilától (42). 

A hármast előállították a XVIII. kerületi rendőrkapitányságra, ahol a két Pest vármegyei illetőségű férfival szemben kábítószer birtoklása vétség, míg a budapesti eladó ellen kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. 

Kiderült, hogy O. Attila tevékenységét segítette egy ismerőse, a szintén fővárosi illetőségű B. Zsolt (41), aki lakóhelyén – állítása szerint – szívességi alapon tárolt kábítószert. Otthonában 443 gramm, elsődlegesen kokainnak minősített, ismeretlen eredetű, porszerű anyagot, mérleget, több mint tizennégymillió forintnyi készpénzt, eurót találtak és foglaltak le. Vele szemben szintén kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt indult eljárás, őt, és O. Attilát őrizetbevételüket követően a bíróság letartóztatta. 

Két vevőjük – akik vallomásuk szerint egy egész napos pecázást szerettek volna felpörgetni a vásárolt kokainnal – szabadlábon védekezik.   ​

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.