Elítélték a pécsi emberkereskedőket, hihetetlenül kegyetlenül bántak áldozataikkal

Emberkereskedelem, kényszermunka és kerítés miatt ítéltek fegyház- és börtönbüntetésre Pécsett négy embert, amiért prostitúcióra kényszerítettek egy nőt, csaknem tízmillió forint hasznot húzva ebből – közölte a Pécsi Ítélőtábla.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 15. 18:12
Emberkereskedelem
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közleményben az olvasható, hogy enyhe mentális retardációban szenvedő sértett nő prostituáltként dolgozott, amikor megismerte az első- és másodrendű vádlottakat. Az egymással házasságban élő vádlottak a házukba fogadták, s ekkortól tevékenységét az ő utasításaik szerint folytatta.

Egyikük egy internetes oldalon hirdette, másikuk verte és fenyegette a nőt, akinek naponta átlagosan 10-18 férfival kellett együtt lennie Magyarországon, Svájcban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban.

A nőnek a teljes bevételét át kellett adnia a vádlottaknak. Amikor abból saját magára költött, az elsőrendű vádlott bántalmazta.

A közlemény szerint ugyan a nő fejében többször megfordult a szökés gondolata, nem volt hová mennie, nem volt megtakarítása, olyan ismerősei sem voltak, akik segíteni tudtak volna neki.

A sértett a bűncselekmények idején – néhány hónapig – a harmadrendű és negyedrendű vádlotthoz költözött, ekkor tevékenységét az ő utasításaiknak megfelelően végezte. Ezek a vádlottak is rendszeresen veréssel fenyegették, míg a nő végül egy vendége segítségével feljelentést tett.

Ezt követően védett házban helyezték el, de onnan visszaköltözött az első- és másodrendű vádlotthoz, mert – áll a közleményben – érzelmileg kötődött az őt korábban már kihasználó és bántalmazó pár tagjaihoz. A vádlottak irányításával és utasításainak megfelelően tovább folytatta tevékenységét külföldön és Magyarországon.

Az első- és másodrendű vádlott legalább hét-, míg a harmad- és negyedrendű vádlott közel hárommillió forint bevételre tett szert a sértett szexuális tevékenységéből.

A korábban eljáró Szekszárdi Törvényszék az első- és másodrendű vádlottat társtettesként, folytatólagosan elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka, valamint kerítés miatt kilenc, illetve hat év fegyházbüntetésre, míg a harmad- és negyedrendű vádlottat társtettesként, folytatólagosan elkövetett kerítés miatt három, illetve két év börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen bejelentett fellebbezések folytán eljárt Pécsi Ítélőtábla az első- és a másodrendű vádlottak által elkövetett cselekményeket társtettesként, folytatólagosan erőszakkal vagy fenyegetéssel kényszerítve, szexuális cselekmény végzése érdekében, a sértett sanyargatásával elkövetett emberkereskedelem bűntettének és kényszermunka bűntettének minősítette, az első fokon kiszabott büntetést az elsőrendű vádlott esetében 10 év fegyházra, míg a másodrendű esetében hét év hat hónap fegyházra súlyosította.

A másodfokú bíróság a harmad- és negyedrendű vádlottak által elkövetett cselekményeket erőszakkal vagy fenyegetéssel, a sértett sanyargatásával, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntettének minősítette, a harmadrendű vádlottal szemben kiszabott büntetést négy év börtönre, míg a negyedrendű vádlott büntetését három év börtönre súlyosította, az ítélet jogerős.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.