Ezeken a vonalakon maradnak ki ma délelőtt vonatok a tegnapi vihar miatt

A tegnapi viharok után az egész országban jelentős károk keletkeztek a vasúti sínpályákban és felsővezetékekben is, így a mai nap folyamán jelentős késések és vonatkimaradások várhatóak országszerte.

Magyar Nemzet
2023. 06. 24. 8:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mezőhegyes–Újszeged között pótlóbusz közlekedik, a Rákos–Pilisvörösvár, illetve a Gödöllő–Keleti Pályaudvar között közlekedő ma reggeli vonatok pedig kimaradnak – olvashatóak a legfrissebb jelentések a MÁVINFORM közösségi oldalon. A tegnapi viharok után az egész országban jelentős károk keletkeztek a vasúti sínpályákban és felsővezetékekben is, így a mai nap folyamán jelentős késések és vonatkimaradások várhatóak országszerte. 

A vihar során a balatoni vonalakon, Budapest több elővárosi vonalán és Miskolc–Nyíregyháza térségében is fák dőltek a vasúti vágányokra, felsővezetékek szakadtak le. Több helyen már sikerült elhárítani a károkat, azonban az újszászi, a ceglédi vonalon, valamint a Miskolc–Nyíregyháza vonalszakaszon a szakemberek még dolgoznak a helyreállításon. 

Balatonkenesénél szombat hajnalra eltávolították a péntek esti vihar által kidöntött fát, így ismét korlátozás nélkül közlekedhetnek a vonatok Balatonfüred és Szabadbattyán között. A késések fokozatosan csökkennek. Kora reggelig helyreállhat a menetrend a Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon. 

Újszász és Tápiógyörgye között fadőlés miatt mindkét vágányon leszakadt a felsővezeték, a helyreállítás hosszabb időt vesz igénybe. A Hatvan–Szolnok vonal Jászboldogháza–Jánoshida és Újszász közötti szakaszán is még dolgoznak a szakemberek a felsővezeték helyreállításán, várhatóan szombat délelőttig szünetel a vonatforgalom az érintett részeken. Hajnali 4 órától Újszász és Nagykáta, valamint Jászboldogháza–Jánoshida és Újszász között szállítja pótlóbusz az utasokat. A Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba és a Hatvan–Újszász–Szolnok vonalon jelentősen hosszabb eljutási időkre kell számítani. 

A Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon továbbra is hosszabb menetidőkre kell számítani, mert Ceglédbercel-Cserő és Cegléd között fadőlés és felsővezeték-hiba miatt egy vágányon még szünetel a vonatforgalom. A  Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon hajnaltól várhatóan 15–30, esetenként 30–40 perccel hosszabb menetidők előfordulhatnak. 

Rakamaz és Görögszállás között több fa rádőlt a felsővezetékre, eltávolításukig és a helyreállításig szünetel a vonatforgalom ezen a szakaszon, pótlóbusz szállítja az utasokat. A Szerencs–Nyíregyháza szakaszon közlekedő vonatok esetében pedig hosszabb eljutási időkre kell számítani. 

Fennakadások vannak továbbá a Hegyeshalom–Budapest fővonal egyes szakaszain is, itt szintén a felsővezeték hibásodott meg. 

Az aktuális helyzetről a MÁV oldalán, a MÁVINFORM Facebook-oldalon és a vasúttársaság nevű telefonos applikációjában érdemes tájékozódni a mai nap folyamán. 

Borítókép: Illusztráció. Fotó: MÁVINFORM.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.