Fónagy János: Az LMP ne keltsen hangulatot a technológiai fejlesztések ellen

Magyarországon a munkavédelem, a dolgozók biztonsága elsődleges kérdés.

Munkatársunktól
2023. 06. 12. 14:53
országgyűlés
Budapest, 2023. május 22. Az Országgyûlés plenáris ülése 2023. május 22-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi/MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keresztes László Lóránt napirend előtt arról beszélt: Bátonyterenyén tűz ütött ki egy akkumulátorgyárban, és az érintett céggel már korábban is voltak gondok. 

− Az ilyen üzemek közelében élők, az ilyen cégeknél dolgozók nagy veszélyben vannak − jelentette ki az LMP frakcióvezetője, aki szerint ideje világosan beszélni arról, hogy mi történik az ilyen üzemek környékén. − A kormány óriási mennyiségű akkumulátorgyárat akar felépíteni az országban, mentességet ad nekik a szigorú előírások alól, de nem veszi figyelembe, mi lesz a környezeti hatása ennek az ipari stratégiának − mondta Keresztes László Lóránt. 

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában leszögezte: Magyarországon a munkavédelem, a dolgozók biztonsága elsődleges kérdés. 

Önmagában a 4,7 millió foglalkoztatott nagyon szép eredmény, de a munkakörülmények, a vonatkozó szabályok betartása és betartatása is fontos feladat − mondta Fónagy János, aki arra kérte a képviselőt, hogy Magyarország gazdaságának technológiai fejlesztése ellen ne keltsen hangulatot. 

Nem az a megoldás, hogy nem csinálnak valamit, hanem az, hogy jól csinálják, igyekeznek megelőzni a bajt és következetesen ellenőrzik a szabályok betartását − fejtette ki az államtitkár, aki szerint ebben az esetben is éppen ezt teszik.

Borítókép: Ülésezik az Országgyűlés (Fotó: Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.