Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Hadházy ismét a Várban tüntet

A baloldali képviselő most a szovjetek kivonulásának évfordulójára hivatkozik

2023. 06. 21. 5:45
Hadházy újra tüntet
20230503 Budapest Diákok és tanárok is demonstrálnak a státusztörvény ellen. fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet képen: Hadházy Ákos képviselő Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, Hadházy Ákos nehezen viseli, hogy a diáktüntetések mára szinte teljesen kifulladtak, és továbbra is minden alkalmat megragad arra, hogy feltűnést keltsen. 

A független ország­gyűlési képviselő most a szovjet-orosz csapatok kivonulásának évfordulójára hivatkozva hirdet „megemlékezést” a karmelita kolostornál, ahogy fogalmazott: „a kordonkormány és a propagandagépezet székhelyénél”. 

Hadházy, aki ellen a korábbi kordonbontással összefüggésben már az ügyészség is eljárást indított, a közösségi oldalán úgy buzdít: „Ez a nap jó alkalom arra is, hogy több mint három évtizeddel a szovjet kivonulás után emlékeztessünk: a szabadság nem magától értetődő, azért mindennap, újra és újra tenni kell! 

Mert ha nem tesszük, a sötét erők ismét a totális zsarnokság felé löknek bennünket. A szomszédos Ukrajnában tankokkal és rakétákkal, itthon viszont – szintén orosz recept szerint – hazugsággal, manipulációval és fortélyos megfélemlítéssel

 – fogalmaz az országgyűlési képviselő, aki szerint Magyarországon már nem lehet szabadságról beszélni.
A péntek délutánra hirdetett demonstráción Hadházyn kívül felszólal 

Baranyi Krisztina, Ferencváros baloldali polgármestere, Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője, Majtényi László, a Soros-alapítvány által létrehozott Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke, Perlaki-Borsos Noel, az Egységes Diákfront tagja, valamint Ungváry Krisztián történész is.

 

Borítókép: Hadházy Ákos (Fotó: Teknős Miklós)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.