Hivatalos: újra ringbe száll Márki-Zay Péter

A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje az izlandi Strokkur gejzír mellett pózolva jelentette be az újraindulását.

Magyar Nemzet
2023. 06. 11. 11:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Jövőre önkormányzati választásra is kerül sor, ahol ismét megmérettetem magam. Nemcsak önkormányzati, de európai parlamenti választásokra is sor kerül, amelyen a most megalakuló Mindenki Magyarországa Néppárttal (MMN) fogunk indulni, hogy képviseljük mindazokat, akik már nem bíznak sem a kormánypárti, sem pedig a parlamenti ellenzéki pártokban” – ezekkel a sorokkal jelentette be újraindulását az izlandi Strokkur gejzír mellett pózolva pénteken a Facebook-oldalán Márki-Zay Péter.

 

Mint ismert, egy év múlva, 2024. június 9-én rendezik Magyarországon az önkormányzati választásokat, egy napon az európai parlamenti választásokkal. Ez lesz a harmadik alkalom, hogy Márki-Zay ringbe száll Hódmezővásárhely polgármesteri székéért. 

 

Elakadt Márki-Zay pártalapítása

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Márki-Zay februárban azt jelentette be, hogy május elején tartja alakuló közgyűlését az MMN, ám ez nem történt meg. 

Hódmezővásárhely polgármestere jelezte, hogy önállóan méretné meg magát a 2024-es európai parlamenti választásokon. Évértékelő sajtótájékoztatóján kijelentette: mivel az EP-választásokon csak pártok indulhatnak, a Mindenki Magyarországa Mozgalom úgy döntött, szükség van egy pártra. Később azonban kiderült: elakadtak Márki-Zay Péter párt­alapítási tervei, miután a Mindenki Magyarországa Néppárt bejegyzése nem történt meg.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.