időjárás 15°C Gellért , Mercédesz 2023. szeptember 24.
logo

Íme a milliókat kereső EP-képviselők, akik a pedagógusok béremelése ellen harcolnak Brüsszelben

Magyar Nemzet
2023.06.05. 10:32 2023.06.05. 14:32
Íme a milliókat kereső EP-képviselők, akik a pedagógusok béremelése ellen harcolnak Brüsszelben

A baloldali EP-képviselők azon dolgoznak, hogy Magyarország ne juthasson hozzá az uniós pénzekhez — hívja fel a figyelmet legfrissebb cikkében az Origó, amelyben azokat a milliókat kereső politikusokat mutatja be, akik a pedagógusok béremelése ellen harcolnak Brüsszelben. A portál cikke szerint a baloldali EP-képviselők aknamunkájának következtében a pedagógusok béremelése sem történhet meg. Közben pedig ugyanezek a politikusok gyerekek és fiatalkorúak bevonásával, újabb és újabb politikai színészek porondra állításával erőszakos tüntetéseket szerveznek az országban.

Az Origó kiemeli: Dobrev Klára egyenesen kijelentette, hogy a baloldal szemérmetlenül politikai tőkét kovácsol abból, hogy Magyarországtól jogtalanul visszatartják az EU-s pénzeket. 

Ha valamit az Orbán-kormány rosszul csinál, akkor nekünk az a dolgunk, hogy elmondjuk, hogyan csinálnánk mi jól. Ha ez politikai tőke, akkor igen, azt kovácsolunk. Azt mutatjuk meg, hogy van alternatíva 

— állította a DK EP-képviselője, aki szerint a visszatartott EU-s pénzek már Magyarországon lennének, ha a dollárbaloldal lenne kormányon.

Emlékezetes, Molnár Csaba a Gyurcsány-párt egy másik, milliókat kereső EP-képviselőjének kijelentése is, aki úgy véli „hazafias kötelessége" megakadályozni az uniós pénzek Magyarországnak való kifizetését.

Ara-Kovács Attila, aki szintén Demokratikus Koalíció EP-képviselője, egy év eleji nyilatkozatában arról beszélt: lehetetlen, hogy pártja képviselői megszavazzák az országnak járó uniós támogatások folyósítását. A gyurcsányista Rónai Sándor EP-képviselő pedig explicit módon követelte, hogy Magyarország kormánya ne férhessen hozzá uniós forrásokhoz, hanem azokat bizonyos „civil szervezeteknek” folyósítsák. 

A Momentum EP-képviselője, Donáth Anna szerint Magyarország pénzügyi irányítását egy az egyben Brüsszelnek kellene kézbe vennie. Képviselőtársa, Cseh Katalin is hasonló nézeteket vall, aki idén márciusban egy Facebook-bejegyzésében büszkén számolt be arról, hogy az Európai Unió jogtalan pénzvisszatartási gyakorlatának kialakításában eminensszerepet játszott: 

Többek között a mi munkánknak is köszönhető, hogy az új hétéves költségvetésben már 40 milliárd euróval nőtt a közvetlen források összege, vagyis ezen pénzek elosztásáról nem a kormányok döntenek

 — írta a képviselő. Cseh Katalin továbbá megfigyelőként tagja volt még az EP költségvetési ellenőrző bizottság delegációjának is, amely május 15–17. között Magyarországra látogatott, hogy az uniós támogatások felhasználását ellenőrizze.

Végezetül a mára baloldalivá vedlett Jobbik elnöke, Gyöngyösi Márton a Soros György által gründolt alapítványoknak juttatná az EU-s pénzeket ahelyett, hogy abból a pedagógusok bérrendezésére fordítana — összegzi az Origó. 

Borítókép: Dobrev Klára (Fotó: Kurucz Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.