Jámbor András aktivistájának élettársa volt az öngyilkosságot elkövető, pedofilbotrányba keveredett férfi

A nemrégiben öngyilkosságot elkövető, pedofilbotrányba keveredett férfi nem más, mint Egyed András. A férfi Dobos Krisztina, a Szikra Mozgalom aktivistájának élettársa volt – írta meg a Metropol. Februárban a Jámbor Andráshoz köthető Szikra Mozgalom a Facebookon még Egyed András által szolgáltatott alibijére hivatkozva mentegette Dobos Krisztinát.

Magyar Nemzet
2023. 06. 24. 10:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemrégiben öngyilkosságot elkövető, pedofilbotrányba keveredett férfi nem más, mint Egyed András. A férfi Dobos Krisztina, a Szikra Mozgalom aktivistájának élettársa volt – írta meg a Metropol.

Dobos Krisztina, Jámbor András munkatársa és élettársa, Egyed András Fotó: Metropol

Mint korábban beszámoltunk róla, a Jámbor András nevével fémjelzett Szikra Mozgalom aktivistájának, Dobos Krisztinának a lakásán közel háromszáz olyan felvételre bukkantak a nyomozók, amelyeken tizenkét év alatti, köztük két-három éves gyermekek szexuális sanyargatása, megerőszakolása látható. 

A lefoglalt adathordozókon hetvenezer olyan pornográf felvételt tároltak, amelyeken láthatóan tizennyolc év alattiak szerepelnek.

A Szikra Mozgalom aktivistájának lakásán még februárban azután tartottak házkutatást, hogy az aktivista nő gyanúba keveredett a Budapesten négy napon át zajló, az Antifa által elkövetett embervadászat kapcsán. (A nő ellen nem volt elegendő bizonyíték, így szabadlábra helyezték, majd megszüntették  a nyomozást ellene.)  A Jámbor Andráshoz köthető Szikra Mozgalom Facebook-bejegyzésében akkor azt állította, az azóta öngyilkosságot elkövető férfi adott alibit Dobos Krisztinának. Mint írták: „élettársának állítása alapján a háromból két esetben tanú is van rá, hogy még csak Budapesten sem tartózkodott ekkor.”

Mint később kiderült, a lakásáról lefoglalt adathordozók a Biatorbágyon, Dobos Krisztinával közös lakásuktól nem messze öngyilkosságot elkövető Egyed Andráséi voltak. A férfi mielőtt végzett magával, gondosan tüzet rakhatott és gyermekjátékokat égethetett el a Metropol szerint. Mint írják, az egyik elszenesedett játékbaba ma is ott van a helyszín közelében. Az még a nyomozás tárgyát képezheti, hogy az elégetett játékok köthetők-e általa esetleg megkínzott gyerekekhez.

Az egyik elszenesedett játékbaba ma is ott van a helyszín közelében. Fotó: Metropol

A pedofilbotrány kapcsán korábban megkerestük Jámbor András párbeszédes országgyűlési képviselőt, a Szikra Mozgalom alapítóját is, ám ő nem reagált a feltett kérdésekre. A Mediaworks riporterének néhány napja sikerült megszólaltatnia a politikust, aki kizárólag azt ismételgette, hogy semmi köze az ügyhöz. Jámbor a Facebook-oldalán is szóba hozta a botrányt, ám csupán vádaskodott és terelt. A Hír TV-nek Kocsis Máté arról beszélt, a Jámbor András által alapított Szikra Mozgalom körül kirobbant pedofilbotránnyal összefüggésben a politikai felelősség mindenképpen fennáll a párbeszédes országgyűlési képviselő esetében.

Borítókép: Jámbor András (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.