Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo

Jámbor megtörte a csendet, megszólalt a pedofilbotrányban + videó

Munkatársunktól
2023.06.15. 20:25 2023.06.15. 20:42
Jámbor megtörte a csendet, megszólalt a pedofilbotrányban + videó

Jámbor András szerint, ha lenne bizonyíték arra, hogy a Szikra Mozgalomnak köze van a pedofilbotrányhoz, őt magát akkor sem terhelné politikai felelősség. A politikus a Mediaworksnek nem erősítette meg azt a sajtóértesülést, miszerint a gyermekbántalmazó tartalmakat a mozgalom egyik tagjának lakásában találták.

Ahogyan arról több hírportál is beszámolt, a Jámbor András nevével fémjelzett Szikra Mozgalomhoz kötődhet az a személy, akinek a számítógépén pedofil tartalmakra bukkant a rendőrség.  Az ügy előzménye, hogy az Antifa-csoport tagjai február közepéig összesen nyolc járókelőt támadtak meg Budapesten. Ezzel összefüggésben a lakásán elfogtak egy magyar nőt, egy bizonyos D. Krisztinát is, aki a Szikra Mozgalom tagja. 

A nő egy darabig gyanúsított volt, ám végül nem lehetett igazolni, hogy részt vett a támadásokban, így megszüntették ellene az eljárást. Sajtóhírek szerint a nő lakásának átkutatása során bukkantak a nyomozók a pedofil felvételekre.

Jámbor András a Mediaworksnek azt mondta, hogy szerinte egy lejárató kampányról van szó, pedig semmi köze az ügyhöz, és nyomatékosan kérte, hogy kétgyerekes családapaként ne hozzák kapcsolatba egy pedofilüggyel. 

A Párbeszéd frakcióban helyet foglaló politikus csupán sajtóértesülésnek nevezte, hogy a Szikra Mozgalom egyik tagjának a lakásában találták a gyermekbántalmazó tartalmakat, ezt az értesülést nem kívánta megerősíteni.

 Jámbor arra sem válaszolt, hogy az Antifa-ügy korábbi gyanúsítottjával, D. Krisztinával beszélt-e erről az ügyről, illetve, hogy van-e információja arról, hogy D. Krisztina milyen kapcsolatban állt azzal a személlyel, akinél a pedofil tartalmakat találták.

Jámbor András azt is kijelentette, hogy nem fog vizsgálatot kezdeményezni a Szikra Mozgalomban az üggyel összefüggésben.

 Szerinte, ha lenne arra bizonyíték, hogy a mozgalomnak köze van a pedofilügyhöz, őt magát akkor sem terhelné politikai felelősség.

Borítókép: Jámbor András (Fotó: MTI/Soós Lajos)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.