Jelentős egészségügyi fejlesztések valósulnak meg hazánk egyik legnagyobb kórházában

A kardiológiai és az onkológiai ellátás színvonalát növeli az a két eszközbeszerzés, amelyre az egészégügyi intézmény csaknem 800 millió forint uniós támogatást nyert el.

Magyar Nemzet
2023. 06. 26. 15:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolcszázmillió forintos egészségügyi fejlesztést hajt végre a Békés Vármegyei Központi Kórház, amely Magyarország negyedik legnagyobb kórházaként mintegy háromszázezer lakos szakellátásáért felel, egyebek mellett a szív-, érrendszeri és onkológiai betegségben szenvedők komplex ellátását is biztosítja. A kórház közleménye szerint az elnyert támogatással a szívkatéteres és a regionális sugárterápiás ellátásban tudnak korszerű eszközöket beszerezni, amelyek révén csökken a várakozási idő, javulnak az érintettek életkilátásai, nő az életminőségük. Az új kardiológiai berendezés beszerzésével a szívkatéteres laboratóriumban tervezett és sürgősségi beavatkozás is végezhető egy időben. A második szívkatéteres műtővel biztosítható az ilyen betegek mielőbbi és hatékony gyógykezelése – ismertették. 

A beruházás részeként – folytatták – korszerű hibrid SPECT/CT készüléket is beszereznek, amely a vezető halálokként gyakori daganatos betegségek diagnosztikájában jelent előrelépést. A képalkotó vizsgálatok alapján a szakorvosok biztonságosan tudják meghatározni azokat az irradiációt, besugárzást igénylő területeket, ahol a fájdalom csillapítása érdekében a kezelés szükséges. A beteg csontrendszerét érintő elváltozások eredményes kezelése, a teherviselő csontok stabilizálása a beteg életminőségét és életkilátásait egyaránt javítja – írta az intézmény. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.